Brev

Akut!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Anonym R.

Hvor er det fint at du skriver hertil, mange tak for dit brev, jeg er ked af, du har måttet vente så længe på svaret.

Jeg tænker gad vide hvad det er der gør, at du har på fornemmelsen at han har pillet ved din lillesøster? Er det fordi du har set hende komme op fra dynen, den ene gang eller er der andre ting?

Jeg må som voksen sige, at selvom du gerne ville have haft at din veninde havde tavshedspligt, er det godt, at hun fortalte det til hendes mor… Grunden til jeg tænker det er, at sådan nogle fornemmelser, som den du beskrev, ikke er noget børn kan gå alene med… Uanset om det er rigtigt eller forkert, at din far har pillet ved din lillesøster, synes jeg (som du også selv lidt skriver) at det er rigtigt vigtigt, at du får talt med nogen om det… Men når jeg skriver nogen, mener jeg en voksen..

Det er politiets opgave at undersøge om det er rigtigt, at din far har pillet ved din lillesøster. Kommunen skal hjælpe med at finde ud af, hvordan de kan hjælpe jer i familien… Derfor er det rigtigt vigtigt, at du fortæller hvorfor du har på fornemmelsen at din far har pillet ved din lillesøster, hvad du synes der er svært derhjemme osv. hvis dem fra kommunen eller politiet skal tale med dig..

Jeg ved at det kan være rigtigt svært, at sidde og fortælle nogle voksne sådan noget, derfor har man ret til en bisidder.. En bisidder er en voksen man stoler på, og som skal hjælpe en i kontakten med kommunen og evt. politiet.. Det kan evt. være en som du allerede kender og stoler på, eller det kan evt. være en fra Børns Vilkårs bisidderkorps, du kan læse lidt om dem her.

Du spørger mig, om du kan komme på børnehjem… Det er rigtigt svært for mig at svare på, hvis politiet finder ud af at din far har pillet ved din lillesøster, skal han i fængsel i en periode, da det er ulovligt at pille ved børn. Men hvis din mor også bor derhjemme og kommunen vurderer at hun godt kan passe på jer, vil I selvfølgelig skulle blive der..

Det kommunen skal ind og undersøge, er om de vurderer at jeres forældre kan passe godt nok på jer.. Hvis de vurderer at de godt kan, og din far ikke bliver dømt af politiet skal I selvfølgelig også blive boende hjemme.. Hm.. Håber det har givet lidt svar?

Jeg vil slutte af med at skrive, at man også kan bo andre steder med hjælp fra kommunen, hvis de vurderer at jeres forældre ikke er gode nok.. Der er fx noget der hedder netværkspleje, det betyder at man kan bo hos nogen, der i forvejen er i ens familie eller vennekreds, såfremt at de ønsker det og kommuner mener, at de er dygtige nok til det..

Derudover er der plejefamilier, som er voksne der er ansat til at passe børn hjemme i deres eget hjem, altså en familie man kommer til at bo hos som man ikke kender i forvejen..

Jeg håber meget, at det kunne give svar på dine spørgsmål, hvis du har flere spørgsmål eller der er noget jeg ikke har fået svaret godt nok på, er du altid velkommen til at skrive ind på BørneChatten eller ringe på BørneTelefonen på 116 111.

Mange venlige hilsner
BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat