Brev

vil væk…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Det er fint, at du skriver og beder om hjælp. Når du ikke har det godt, er det det bedste, du kan gøre.

Det kan være rigtig svært at være en muslimsk ung pige i Danmark. Du ved sikkert selv, at der er mange unge muslimske piger, der har samme problemer, som du har. Nogle muslimske forældre er bange for, hvad der vil ske med deres døtre, hvis de tillader, at døtrene får lov til at gå mere ud og have det sjovt. Det er jo helt almindeligt for unge i Danmark at have et meget fri liv. Men dine forældre har en anden forståelse af opdragelse med fra deres hjemland.

Og det er her du kommer i klemme. Jeg kan godt forstå, at du er trist over det.

Du skriver, at du bliver slået derhjemme. Det er slet ikke i orden. I Danmark er det forbudt at slå sine børn. Loven siger, at det må forældre ikke.

Jeg tænker på, om der måske er en ven af familien eller et familiemedlem, som du kan snakke med om dine problemer? Måske en, der kender det danske samfund bedre end dine forældre, og som selv har været ung i Danmark. Sommetider kan det hjælpe, hvis der kommer en anden og snakker med forældrene om, hvordan de kan behandle dig anderledes end nu. 

Hvis du stadig går i skole, kunne du også fortælle en god lærer om dine problemer. Hvis du synes, det er svært, kan du vise det brev, du har skrevet. Så kan I snakke videre ud fra det. Og I kan sammen finde ud af, hvad der er det bedste for dig.

Som jeg skrev, er det forbudt at slå sine børn. Når det sker, er det socialforvaltningen i kommunen, der skal hjælpe familien, og den der bliver slået. Hvis du vil, kan du selv henvende dig til Den anonyme Ungerådgivning i din kommune. Du kan finde adressen og tlfnr. på kommunens hjemmeside. Så kan du fortælle dem om det, du oplever derhjemme. Og høre om hvordan de kan hjælpe dig. Du kan i første omgang gøre det helt anonymt - altså uden at du fortæller, hvem du er. 

Børns Vilkår kan hjælpe dig med en bisidder, hvis du gerne vil have det. En bisidder er en socialrådgiver, der kan støtte dig, hvis du vil kontakte socialforvaltningen i kommunen. Bisidderen kan også snakke med dig om, hvad du synes, er den bedste løsning for dig.

Jeg vil også forslå, at du kontakter den organisation, der hedder Etniskung på http://www.etniskung.dk Her kan du få hjælp fra mennesker, der er vant til at hjælpe etniske unge som dig. Rådgiverne kender til muslimske familier og normer, og de er rigtig gode til at forstå de problemer, man kan have som muslimsk ung i Danmark.

Jeg håber, du har fået mod til at gå videre og søge hjælp.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat