Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trist veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Det lyder som om, du og dine veninder gør jer megen umage for at gøre det godt for den nye pige at være i klassen. Det har jeg stor respekt for! Der kan være mange grunde til, at pigen har det svært - og det kan sagtens være, at disse grunde ikke har noget med jer at gøre. Ingen af os véd, hvad pigen har oplevet, før hun kom i jeres klasse, og ej heller hvordan de lever hjemme hos pigen.

Rigtig flot I allerede har fået en snak med jeres lærer. Jeg tænker I igen skal tage fat i jeres lærer og fortælle, hvad der skete, altså det med I hørte pigen ringe hjem og fortælle hendes mor, nemlig at hun ikke føler I rigtig er hendes venner. Jeg tænker det er vigtigt læreren ved, hvad der sker, så læreren kan få flere snakke med pigen og måske også med hendes forældre, så pigen kan få det godt i klassen og med jer piger. Du skal vide, det er lærerens ansvar at sikre at alle børn i klassen trives.

Jeg foreslår også, at du taler med dine forældre, så de kan hjælpe dig i hverdagen med de tanker og følelser du har omkring pigen og jeres venskab. Jeg er helt sikker på, at dine forældre ønsker at hjælpe dig og støtte dig, så du kan have det godt både derhjemme, i skolen og med dine venner.

Måske du også kunne overveje en dag at være alene sammen med pigen, fx efter skole. Så har du mulighed for at komme lidt tættere på hende, og måske få en snak med om, hvordan hun går og har det og en snak om hvordan I piger bedst kan være sammen, så I alle har det godt?

Jeg ønsker dig og dine veninder held og lykke med dette.

Mange hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat