Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

omskæring

jeg er 11 år og muslim og kommer fra tunesien.

i sommerferien var jeg på ferie dernede for at blive omskåret uden bedøvelse.

det var ikke sjovt

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år.

Stakkels dig. Det må have gjort forfærdelig ondt at blive omskåret uden bedøvelse.  Jeg kan godt forstå, at du har brug for at fortælle det til nogen. Godt, du skriver.

Jeg ved også, at det tit kan være svært at tale med nogen om det, særligt hvis det er en helt almindelige tradition i familien, som måske tilmed fejres af de voksne - men samtidig er det en voldsom oplevelse for den, det går ud over. Jeg kan godt forstå, hvis du måske også har følt dig chokeret og bange. 

Der er gået noget tid siden det skete, da det var i sommerferien, og du skriver herind nu - det får mig til at tænke på, at denne oplevelse stadig må fylde i dig.

Du skriver ikke noget, om hvad du godt kunne tænke dig af hjælp herfra, eller om du bare havde brug for at fortælle nogen om det, der skete. Derfor gætter jeg også lidt her i resten af mit svar til dig - og hvis du ikke kan bruge det til noget, så skal du bare lade det være.

En af de ting, som jeg forestiller mig, når jeg læser dit brev, er om du måske tænker på om det, du har været udsat for har været i orden?

Jeg kender ikke dine forældre, men når forældre får deres børn omskåret uden der er noget galt med deres krop, så handler det ofte ikke om, at forældrene ikke vil børnene det godt, men mere om deres tradition og skikke. Og mange mennesker kan have forskellige holdninger til hvilke traditioner, der er gode for børn og hvilke, der ikke er det. 

Nu skriver du her til BørneTelefonen og her har vi en holdning til omskæring af børn. Vi mener, at det faktisk ikke er i orden at omskære børn, hvis der ikke er noget galt med kroppen og den måde den fungere. At alle selv bør have ret til at beslutte om de vil omskæres, når de er gamle nok til det. Hvis nogen ønsker at blive omskåret, så er det vigtigt, at det foregår smertefrit og hygiejnisk - og at den person, som udføre omskæringen er uddannet til det.

Det kan desværre ikke ændre din situation, og jeg skriver dette her i dit svar, fordi du skriver til os om et vigtig emne, som også kan være vigtig for andre børn at læse om. Det kan netop være en svær situation at føle sig alene i og derfor kan man have brug for at tale med nogen om det. Både hvis man står lige overfor at skulle have det gjort eller som dig, der har været igennem det. 

Derfor er du også meget velkommen til at ringe, sms´e på 116 111 eller chatte med en rådgiver på BørneTelefonen og tale om, hvordan du har det nu - hvis du har brug for det.

Jeg håber, at du har fundet lidt hjælp og trøst i dette svar - selvom du egentlig slet ikke har bedt om det.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør sangeren Clara og 15-årige Tiba tale om at have en udenlandsk baggrund og føle sig anderledes.

Religion og kultur Andre der hjælper

Amal Hayat

Hjælp til unge på vej ind og ud af radikalisering
Læs mere

Diskriminationslinjen

Rådgivning i forbindelse med diskrimination
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat