Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har brug for nogen der forstår mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er svært at være uenig med sine forældre; især når man kun er 13 år, og de har myndigheden til at bestemme over én en hel del år endnu. Jeg forstår godt, hvorfor du er ked af det og frustreret.

Selvom det er svært at tale med din mor, så synes jeg, at du skal blive ved at tale med hende om de ting, der går dig på.

Du kan fortælle hende, at det betyder meget for dig, at du kan være og se ud som dine jævnaldrende, som også er muslimer, men som har lov til flere ting end dig, hvis det er sådan, det hænger sammen. Fortæl hende, at det gør dig trist og får dig til at føle dig anderledes på en dårlig måde. Du kan fortælle hende, at du har brug for frihed til at føle, at du kan være dig selv.
Det vil være en god idé at få en snak om, hvad det er, hun forventer af dig, hvad hun er bekymret for, og hvad du er i stand til at leve op til, hvis du samtidig skal have det godt med dig selv i både skolen og fritiden.

Hvis du føler det er en svær snak, kan du overveje at vise din mor brevet til os og mit svar, det kan måske være en måde at få startet en lidt svær snak? Og ellers vil jeg foreslå du tager en snak med en af lærerne på din skole. Læreren vil forhåbentlig kunne hjælpe dig med at få talt med din mor, så du kan få det bedre?

Alle følelser er normale, men hvis man har en følelse af at være deprimeret, som præger ens daglige liv, så er der noget i ens liv, der fylder for meget eller for lidt, eller som roder i tankerne. Disse følelser skal man tage alvorligt, så man kan få oprettet en balance i sit liv og sine tanker igen.

Nogle gange er det ens forældre, der kan hjælpe med dét, andre gange er det nogle veninder, andre i familien eller en lærer på skolen, etc. 
Det kan også være en psykolog, hvis det ikke ser ud til at blive bedre, selvom man får talt om det med nogen. 
Du kan også altid ringe, chatte eller sms'e med BørneTelefonen, hvis du har brug for at tale med nogen, der ikke kender dig og din familie, og derved nemmere kan 
se tingene udefra.

Til sidst vil jeg anbefale dig en side, der hedder Etnisk Ung, som er en rådgivningsportal ligesom BørneTelefonen. De er bare særligt specialiserede i problematiker, der kan følge med, når man bor i Danmark, men har en anden baggrund end dansk. 

Jeg håber meget, at du får den hjælp, du har brug for. Det har du fortjent.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat