Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børnemishandling

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det altså bare godt, at du har haft modet til at skrive herind. Det er nemlig ikke i orden, at din far behandler dig sådan, når han bliver sur. Og jeg vil meget gerne hjælpe dig med nogle ideer til, hvad du kan gøre, for at få det stoppet.

Som du sikkert kan se og mærke på mange af dine klassekammerater, er skolen selvfølgelig vigtig. Men der er også mange andre vigtige ting – som fx venskaber, kærlighed og hvordan man vil klæde sig, der også fylder. Og selvom man selvfølgelig helst skal møde til tiden, kan det altså også ske, at man kommer for sent. Det kan ske for alle. Så på mange områder er du præcis, som 13-årige plejer at være – også mange af de 13-årige, der er muslimer ligesom dig.

Med hensyn til din far, skal der hjælp fra andre voksne til at få det stoppet. Det kunne for eksempel være en af dine lærere - måske den lærer, du var til samtale med. Du kunne måske sige til læreren, at du gerne vil snakke med ham/hende? Måske vil det være svært for dig at skulle fortælle om? Så kan du overveje at vise læreren dit brev her til brevkassen og eventuelt mit svar. Det kan nemlig være en rigtig god måde at få startet en god snak på. I brevet kan din lærer læse, hvad der sker derhjemme og forstå, at der er brug for hjælp. 

Da du har været god til at skrive dit brev, kan det også give skolen og lærerne et bedre billede af, hvem du er, og hvad der er svært hjemme hos dig.

Der er også den mulighed, at du kan ringe eller skrive herind til BørneTelefonen og få nogle ideer til, hvad du kan sige til læreren. Hvis du ikke ønsker at fortælle det til en lærer, vil BørneTelefonen også kunne hjælpe dig med at få det stoppet.

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvad du kan gøre. Har du brug for flere ideer eller bare har brug for at snakke med en, er du altid velkommen til at ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat