Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Racisme eller…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E Tak for dit fine brev, hvor du rigtig godt beskriver, hvordan der er i jeres skoleklasse lige nu. Jeg synes det er så flot at du skriver ind, og bekymrer dig om hvordan de andre i klassen har det, du er en god kammerat. Jeg er glad for, at du skriver, for det er vigtigt at have det godt i skolen. Alle har ret til at føle sig trygge i skolen. Du fortæller om en pige, som bliver holdt udenfor, og som også mobber en anden pige. Der er også en dreng, der mobber dem, der er ”mørke i huden”. Det er på ingen måde i orden, at der foregår mobning i jeres klasse. Det er lærernes og forældrenes ansvar, at I har det godt i skolen, og at der ikke foregår mobning. Derfor synes jeg, at det er vigtigt, der kommer nogle voksne på banen. Er det noget, du har snakket med dine forældre om? Har I snakket med jeres klasselærer? Det ville jeg i hvert fald foreslå,, at du gør, måske sammen med nogen af de andre i klassen. Hvad tænker du om det? Du spørger, om det at to muslimske piger mobber hinanden, er racisme, og det ved jeg ikke, om man kan kalde det. Racisme er hvis man bliver behandlet dårligt på grund af, at man har en anden baggrund end de andre. Men jeg kan godt forstå, du kan være i tvivl, og det lyder i hvert fald som om, der er brug for at få gjort noget ved det. Den dreng, du fortæller om, der mobber dem der er ”mørke i huden”, hvad siger han, når I spørger ham, hvorfor han gør det? Måske ved han det ikke helt selv? Er han også en af dem, der føler sig udenfor? Måske er det noget, han har lært hjemmefra – hos sine forældre? Når han er 11 år gammel, synes jeg ikke rigtigt, man kan kalde hans handlinger for racistiske, men uanset skal han ikke mobbe nogen, så jeg synes, det er vigtigt, at I får snakket sammen I klassen om, hvad der foregår. På BørneTelefonens hjemmeside har vi et helt tema om mobning. Og i brevkassen her har vi også mange breve om mobning. Nogen gange kan man lære meget af at læse om de andres erfaringer og oplevelser. På vores hjemmeside har vi også en guide til, hvordan man kan få det bedre i sin skoleklasse. Måske er det noget, du kan fortælle de andre om i klassen og din klasselærer? Jeg tror, det vigtigste lige nu er, at du får snakket med nogle voksne om det. Så du ikke står alene med dine gode ønsker for de andre. De voksne skal hjælpe jer i klassen med at trives bedre. Jeg ønsker dig rigtig held og lykke med det. Du er altid velkommen til at ringe, skrive, SMS,e eller chatte med os her på BørneTelefonen. Nummeret er 116111, og det er helt gratis at ringe.Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat