Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninder og følelser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 18 år,

Tak for dit brev til BørneTelefonen, og selvom du skriver at det er små problemer du har, så kan man altid have behov for at få lettet hjertet.

De er godt at høre, at du er startet på en ny skole og at det går godt, og super sejt efter at du har gået hjemme i 2 år pga. angst og depression. Det håber jeg du husker at rose dig selv for ind imellem?

Det er også godt at du har fået mange gode veninder, og jeg kan godt forstå at det kan være svært at finde ud af, hvem du skal gå sammen med. Det kan være svært at sige fra overfor nogen, men det lyder til at din veninde kræver meget af dig. Har du prøvet at tale med hende om, hvad det gør ved dig når hun hele tiden er nedtrykt? Ofte når vi fortæller nogen hvordan vi selv får det på en ærlig og kærlig måde, så bliver vi mødt med forståelse. Måske kan det hjælpe?

Du skal vide at du selvfølgelig også har ret til at sige fra overfor hende og være sammen med andre. Du skal gøre hvad du har lyst til og ikke please andre. Når vi prøver at please alle omkring os så mister vi os selv, og ofte så ender alle med at være ked af det. Prøv at mærke efter, hvad der er godt for dig. For hvis hun primært er “rigtig god til at få dig i et dårligt humør” og dermed ender med at suge energi ud af dig, fremfor at bidrage til glæde og overskud – så er det altså helt ok, at fortælle hende, hvorfor du måske er nødt til at tage lidt afstand sommetider. Eller er nødt til at sige fra.

Med det du har kæmpet dig igennem, er det vigtigst at passe på dig selv. Det tror jeg også, din veninde vil kunne forstå.

Du skriver, at du har svært ved at forstå at folk godt kan lide dig, men samtidig siger de også til dig, at de er glade for dig og elsker at være sammen med dig. Du skal tro på det de siger, og du skal tro på dig. Det handler om at du skal elske dig selv. Og lad vær med at være så hård ved dig selv. Jeg ved godt at det er nemmere sagt end gjort. Men prøv om ikke du kan bekræfte dig selv i, hvor fantastisk et menneske du er – for det er du! Har de nogen grund til at sige det, hvis ikke de mener det? Det tænker jeg ikke umiddelbart.

Endelig skriver du at du godt kunne tænke dig en kæreste. Du skriver, at du føler at du er mærkelig, og at der er noget galt med dig siden du ikke får en kæreste. Det er helt normale følelser at have og du vil helt sikkert finde en dejlig kæreste, når tiden er inde.

Mit råd til dig er at du måske skal starte med at blive endnu bedre til at elske dig selv først. Mærk efter hvad der gør dig glad, vælg til og fra – og pludselig når du mindst venter det, så får du en kæreste. Det er ikke noget mere tiltrækkende end når mennesker er glade og hviler i sig selv.

Jeg håber at du kan bruge min råd, også selvom de en del hen af vejen måske minder om dine forældres.

Jeg ønsker dig alt det bedste, og du er altid velkommen til at henvende dig til BørneTelefonen igen.

Kh

BørneTelefonen

 

 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat