Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

trusler, løgne, ubehag og kærlighed.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tak for dit brev. Og tak for, at du havde lyst og mod til at skrive igen. Det er rigtig rart at høre, at du kunne bruge det første svar du fik. Jeg vil rigtig gerne forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du bedst kommer videre.

Først og fremmest har jeg brug for at fortælle dig, at det slet ikke er i orden, den måde, du er blevet behandlet på af flere af drengene fra din skole. Du har ikke fortjent, at nogle skal grine af dig eller kalde dig forskellige ting. Du er en pige, der gerne vil behandle alle ordentligt – og det synes jeg, du skal fortsætte med. Det er ikke din skyld – men de andres skyld, hvis de så vælger at behandle dig dårligt. Og det er slet ikke i orden, at du er blevet tvunget til at overskride dine egne grænser overfor en af drengene. Man må ikke tvinge andre til noget, de ikke vil. Og man må heller ikke true med at gøre noget ved din kæreste. Det er alvorlige forbrydelser – og det er faktisk strafbart begge ting.

I skolen er det lærernes – og i sidste ende skolelederens ansvar, at der ikke er mobning, og at alle elever trives. Jeg kan godt forstå, du hidtil har holdt dig fra at fortælle om det til en lærer. Men jeg synes alligevel, at du skal overveje det endnu engang. Det er nemlig rigtig hårdt at gå rundt hver dag og blive kaldt forskellige ting og blive udsat for trusler. Derfor er det vigtigt, at du ikke går rundt med det alene. Har du en lærer, du har tillid til, og som du tror, du måske godt kunne fortælle til, hvad der sker? Samtidig synes jeg også, du skal fortælle om de trusler, du har fået. Og også om det forhold, du blev tvunget ind i. På den måde kan skolen nemmere reagere på en måde, hvor de tager hensyn til og passer på dig. Jeg synes også, du skal overveje at fortælle om det til dine forældre. Måske kan de også hjælpe dig med at kontakte skolen eller andre, der kan hjælpe?

I dit brev lyder det som om, at din kæreste og dig er rigtig gode for hinanden og at I begge er rigtig glade for hinanden. Det er rigtig godt. Men når man er forelsket, vil man også gerne kunne stå frem og vise sin kærlighed. Jeg tror det er derfor, din kæreste og dig ikke har det godt med at skjule jeres forhold for hans forældre. Som du selv kommer ind på, kan det jo godt være, at de vil respektere dig og være glad på deres søns vegne, at han har fundet dig. Derfor vil jeg foreslå, at din kæreste og dig overvejer, om du måske kan præsenteres for hans forældre lidt hurtigere. På den måde behøver I heller ikke være nervøse for, at den anden dreng gør alvor af truslen om at sige det til hans forældre. Der er selvfølgelig absolut intet forkert i jeres forhold. Men måske behøver I ikke starte med at præsentere dig som hans kæreste, tænker jeg. Måske kunne I starte med at præsentere dig som en rigtig god ven? På den måde kunne du og hans forældre stille og roligt lære hinanden at kende. Og når I så på et tidspunkt fortæller, at I har et forhold, kommer det måske ikke som en stor overraskelse for hans forældre. Jeg tror nemlig, at alle forældres højeste ønske er at se deres børn bliver lykkelige. Og lykkelig er man, når man har fundet kærligheden.

Jeg håber, du har kunnet bruge mit svar – og at du måske har fået lyst til at afprøve nogle af mine idéer. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at ringe eller skrive igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat