Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ikke at ringe til Børnetelefonen -Ekstremt Genert

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pigepå 19 år, tak for dit brev med titlen "Tør ikke at ringe til Børnetelefonen - Extremt Genert".

Det er rigtig fint af dig at skrive dette brev, når du så gerne vil ringe til BørneTelefonen.

Du skriver, at du lider af ADHD, og det er måske derfor, du har fået en sps-person (:socialpædagogisk støtte), efter at du er startet på Teknisk Skole? Det er et rigtig godt tilbud, som jeg håber, du vil benytte meget - og det er jo positivt, at du er glad for hende, og at I kan snakke sammen på en måde, der får dig til at slappe af.
Har du talt med hende om din generthed og dit ønske om at ringe til BørneTelefonen? Det kunne du måske gøre, så I kunne finde ud af, hvad der ligger bag dette ønske, og hvordan du evt. kunne ringe til BørneTelefonen (måske med hende ved din side?). Men det kan måske også være, at du med samtalerne med hende kan finde ud af, hvad du har villet snakke med nogen i BørneTelefonen om - og måske kan du også snakke med hende om det?

Du skriver, at din mor ikke forstår dig. Hun har sagt til dig "Jeg er flov over dig som datter". Det får mig til at tænke på, at hun ikke helt forstår din situation. Måske har hun ikke været helt med i din behandling for ADHD? Det vil være godt for dig, om hun kunne være en støtte for dig i stedet for at kritisere dig, så måske ville det være en god ide at prøve at få hende til at forstå, hvordan du har det? Kan nogen i din familie måske hjælpe med det? Eller din sps-person? Det kunne du måske også snakke med hende om?
Endelig vil jeg sige til dig, at nu hvor du har være så sej at skrive her til BørneBrevkassen, så kunne næste lille skridt måske være at logge på UngeChatten eller skrive en SMS til BørneTelefonen - det kan man nemlig også. Nummeret er 116 111, uanset om man ringer eller sender SMS, og der sidder rådgivere klar til at svare på begge måder.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat