Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tis

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige,

Jeg kan godt forstå, at det er en frustrerende situation, og at det kan være lidt svært at snakke med andre om det.

Først og fremmest så vil jeg lige sige, at der er mange, der har problemer med at holde på vandet. Det hedder inkontinens og rammer faktisk hver 10. menneske mellem 5 og 90+ år. Så du er bestemt ikke alene, selvom det ikke er noget, der bliver snakket så meget om. Måske er det en idé at få hjælp fra kontinensforeningen.

Jeg tænker, at du skal snakke med dine forældre om det, hvis du ikke allerede har gjort det. Både fordi det er ensomt at gå rundt med det her problem alene, og fordi det kunne være en god idé at gå til lægen og finde ud af, om du måske skal i behandling. Det er nemlig flere behandlingsmuligheder, og 7 ud af 10 der kommer i behandling bliver faktisk fri for inkontinens. Det kan være rigtig svært at snakke om det, men måske du kunne vise dine forældre dit brev og mit svar? Det er i hvert fald en måde, man kunne starte samtalen på. I forhold til behandling, så kan du kan også prøve med knibeøvelser, hvor man træner sin bækkenbundmuskel, så det bliver nemmere at holde på vandet. 

Med hensyn til festen, og om hvorvidt folk bagtaler, så tænker jeg, at hvis der ikke er nogen, der nævner det, så skal du måske bare prøve at glemme det. Det kan nemlig være, at de slet ikke har bemærket det eller netop troet, at du var blødt igennem. Hvis du derimod oplever, at de andre snakker om det, så synes jeg, at du skal tage fat i din lærer, så der kan blive gjort noget ved det. Du har nemlig ret til ikke at blive drillet, og din lærer skal hjælpe dig.  

Jeg håber, at mit svare kunne hjælpe. Ellers er du velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat