Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tingene er ikke nemme for tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Mange tak for dit brev.

Hvor er det godt at du skriver til os, så du får sat ord på dine tanker, og dermed måske kan føle dig lidt mindre alene om det hele.

Jeg forstår godt at du synes det er svært at vide hvad du skal gøre. Du har to gode veninder du rigtig gerne vil være sammen med. Troede at du var sikker på hvordan fremtiden kunne se ud, så du kunne følges med dem begge og pludselig er situationen helt anderledes, fordi de begge har fået angst.

Først vil jeg gerne sige til dig, at jeg synes at de har en fantastisk veninde i dig !!! Du finder overskud til at introducere dem for hinanden, for at de kan hjælpe hinanden når nu de begge har angst. Jeg læser også at de begge har tillid til dig og fortæller dig om hvordan de har det. Jeg er af den overbevisning at tillid mellem veninder er en gave og er meget vigtig.  Når de viser dig sådan en tillid, tror jeg på at du også betyder meget for dem !

Jeg kan godt forstå at det påvirker dig i en grad, så du også kan få det dårligt. Det er ofte svært, når dem man holder af har det svært. Jeg mener af den grund at det er vigtigt at også DU taler med en voksen om, hvordan du har det. Fortæller om de tanker og følelser du skriver her i brevet, så du ikke får det dårligere.

Det kan være din mor , eller far, en anden i din familie – eller en lærer som kender dig godt, og som du har tillid til.

Ved ikke om du har forsøgt allerede, men vil alligevel råde dig til at gøre det (igen).

En lærer vil måske også kunne hjælpe dig med at se det fra en faglig vinkel i forhold til dit valg efter 9. klasse. Her mener jeg, hvad der kunne være et godt valg for dig udfra hvor du er rent fagligt. Måske vil 10.klasse hjælpe dig til at blive endnu bedre til de forskellige fag? Måske gøre noget godt for dig ift. din personlige udvikling ?  Måske vil det være lidt spild af tid, fordi vurderingen er at du er klar til gymnasiet? Det kan være svært at vurdere den slags selv….

Det er meget naturligt at du gerne vil vælge med følelserne alene. Du vil gerne være sammen med dine veninder og det som du føler betyder mest. Men jeg tænker at den faglige side kan have en betydning også ?

Jeg ved at det ofte er RIGTIG svært at skulle træffe valg i livet, som har betydning for fremtiden. Ved fra andre, både børn og unge mennesker, at det er svært ikke at lade sig påvirke af andre, når man skal vælge hvad man vil. Jeg forstår godt at du gerne vil nå frem til en løsning der er bedst for jer alle 3, men jeg tænker at det vigtigste for dig er, at du har det godt med det valg du træffer.

Jeg synes derfor at du skal prøve at skrive en liste med fordele og ulemper ved de muligheder der er. Hvad er fordele/ulemper ved at holde sig til oprindelige plan ? –  og på samme måde hvis du tager 10.klasse på den privat skole hvor din ene veninde går ?

Måske starte med at tage fat i en voksen og dele dine tanker og følelser . Dit brev viser så fint det dilemma du står i, så måske kan du vise brevet , hvis det er svært at forklare.

Du skriver at det hjælper at få sat ord på dine tanker, måske kan det at skrive dagbog også være en hjælp i den kommende tid, hvor beslutningerne skal træffes ?

Jeg håber mine råd i dette svar kan hjælpe dig lidt på vej.

Men du skal vide at du altid er velkommen til at skrive igen !!!

– men også at du kan ringe til BørneTelefonen på 11611 – ellers send sms eller chatte med os.

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

 

 

 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat