Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Teenage-hormon-deprresion?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år.

Jeg kan forstå på dig, at du til tider falder i dybe huller, når du tænker på naturvidenskab. Netop Darwinisme og evolutionismen kan have den effekt på mange mennesker. Og specielt på mennesker, der som dig, har selvindsigt nok til at kunne sætte sig selv i relation til disse teorier.

Heldigvis lyder det til, at de dybe huller ikke fylder alt i dit liv. Netop det, at du kan have en vidunderlig spontan energi, der gør, at du laver ting som Zumba med din mor og har overskuddet til at kunne eksperimentere seksuelt, det vil sige lave ting, som du normalt ikke ville gøre, fortæller mig, at du til tider ikke er helt fanget af den naturvidenskabelige tilgang.

Det lyder mere som om, at din selvindsigt hjælper dig til at gå udover de naturvidenskabelige teoriers begrænsninger. For når du vælger at lave ting, som du normalt ikke ville gøre, skaber du dig selv, dit selv, på ny. Dvs. du bevæger dig ind i en socialkonstruktionistisk verden, hvor alt er muligt og kun begrænses af det sprog, som anvendes i de sociale relationer, du har. Det er altså sproget, som skaber os mennesker i denne tilgang til verden.

Det vil i praksis sige, at når jeg modtager et brev med titlen: Teenage-hormon-depression, modtager jeg et brev, hvor ordet depression, gør mest indtryk på mig. Det gør det, fordi sproget i mine sociale relationer om ordet depression, er, at depression handler om tabuer. Ting man ikke taler om og som forbliver usagte.

Mon du snakker med nogen om dine tanker? Mit forslag til dig, er, at du fortæller dine tanker til en i dit liv, måske din mor eller en anden, som du har tillid til?

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat