Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sorg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 14 år.

Tak for dit brev. Jeg er meget glad for, at du har skrevet ind til BørneBrevkassen, for når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det nok er rigtig svært at være dig. Forhåbentlig kan mit svar hjælpe dig lidt på vej, så du kan få nogle ideer til, hvad du kan gøre, så det måske kan blive lettere at være dig...

Du skriver, at din far har haft et misbrugsproblem lige siden, han var 15-16 år, og at han til dels stadig har det, selvom han er begyndt at gå i behandling. Dine forældre har været sammen i 12 år, hvor de har været gået fra hinanden 5 gange og ind imellem har skændtes meget voldsomt. Her har du og din søster haft hinanden. Du har følt et ansvar i forhold til din lillesøster, at du skulle trøste hende, fordi din mor ikke havde overskud til det.

Måske har det også indimellem været en trøst for dig, at du har kunnet passe på din søster? I har i hvert fald støttet og trøstet hinanden, hvilket måske har været dine små åndehuller i en svær hverdag? Desværre føler du nu, at de forsvinder, fordi din søster ikke længere vil tale med dig... og faktisk ind i mellem slår dig.

Samtidig skriver du, at du drikker meget og elsker at være fuld, fordi du bliver udadvendt, langt fra genert og god at snakke med. Den følelse tror jeg mange, der har prøvet at drikke kan genkende, men det lyder på sit brev som om, du måske selv synes, du drikker for meget..?

Endelig beskriver du dit kærlighedsliv, som du også synes er svært, fordi du tit falder for fyre, der er ældre end dig og ofte aggressive.

Jeg håber, jeg har fået det meste fra dit brev med. Jeg kan godt høre, at der er meget, du går og døjer med for tiden , og det er derfor desværre svært at komme med en enkel løsning, hvor du ikke behøver at snakke med nogen, som du beder om sidst i dit brev...

Du skriver, du nægter at tale med nogen om det, og jeg kan godt forstå, du får den tanke. Det kan ofte være helt uoverskueligt at åbne op for et andet menneske, hvor skal man starte, og hvordan skal de dog kunne hjælpe? Måske er det nogen af de tanker, der fylder i dit hoved.

Imidlertid tænker jeg, at det er meget vigtigt, at du får talt med nogen og får hjælp fra en voksen. For sagen er jo den, at der ikke er mulighed for at komme væk ugen hjælp. Måske du kan vise det her brev og mit svar, så slipper du i hvert fald i første omgang for at tale?

Måske hele din familie på den måde kan få hjælp, så din far kan få hjælp til at stoppe med at drikke, og din mor dermed kan få mere overskud til at hjælpe både dig og din søster. I skal ikke stå alene og passe på hinanden. Jeg tænker, det er alt for stort et ansvar for jer og dig at stå med alene med. Samtidig kan du måske ved at vise en voksen dit brev få mulighed for at tale om kærester og alkohol, og hvordan du kan arbejde med at ændre dine mønstre her, hvis det er det, du vil.

Det lyder som om, det ville være svært for dig at tale med dine forældre om det eller vise dem brevet, da de er en stor del af det, der er svært for dig. Måske du kan komme i tanke om en anden voksen, du kunne vise brevet til? Det kan være en lærer, en psykolog eller sundhedsplejerske på skolen, en nabo eller måske et andet familiemedlem?

En mulighed for dig er også at du tjekker hjemmesiden www.dedrikkerderhjemme.dk? Her er nogle voksne, der kan rådgive børn som dig, der har det svært til dels, fordi deres forældre drikker. 

Du kan også ringe til BørneTelefonen eller logge på BørneChatten. Her kan du anonymt få hjælp til, hvordan du kan finde frem til løsninger, der vil passe præcis til dig.  Rådgiverne kan også fortælle dig, om de muligheder der er for, at du kan få hjælp og støtte fra en voksen fra Børns Vilkår. Her er det muligt at få hjælp fra en bisidder, der kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen og sådan noget, der kan være svært at finde ud af at gøre på egen hånd. (læs evt. mere om bisidderne her>>.

Jeg håber, du finder frem til hjælp for jeg tænker at både du og din søster har brug for det.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat