Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Rygning, og tanker.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev - og undskyld at du har måttet vente lidt på svar.

Du har gjort dig nogle tanker om, hvorfor du mon har lyst til at ryge, og det synes jeg bare er så flot. Rigtig mange vælger at skubbe de tanker væk, når de dukker op, og det er også helt naturligt, at man ikke har lyst til at tænke på, at man f.eks. kan få kræft af at ryge. Men du tør tænke tankerne, og du tør skrive sådan et ærligt brev her til BørneBrevkassen - hvor er du sej!

Du spørger, hvorfor jeg tror, at du har lyst til at ryge, og jeg synes faktisk, du selv giver svaret - du skriver selv, at du synes, det er sejt at ryge. Jeg tror, det er grunden til at rigtig mange starter med at ryge - måske en blanding af nysgerrighed og beundring... Så du er ikke den eneste, der har haft de tanker.

Så selv om du skriver, at rygning er det dårligste i verden, kan du alligevel føle dig tiltrukket af det - ligesom så mange andre. Men måske kan det hjælpe, hvis du prøver at tænke på, hvorfor du mon synes, det er sejt at ryge? Hvad er det seje ved det? Hvem siger, at det er sejt? Ville du selv være sej, hvis du røg?

Du skriver, at du ikke har sagt til nogen, at du godt kan lide at ryge. Men ville du mon kunne snakke lidt med dine veninder om rygning generelt? Måske har de også nogle tanker om rygning, og måske kunne det hjælpe dig at få snakket lidt med dem om, hvorfor der mon er nogen, der synes, at rygning er sejt..?

Måske kunne du forslå din lærer i natur/teknik, at I kunne snakke lidt om rygning i de timer? Måske kunne det give dig lidt mere viden om, hvad rygning gør ved kroppen, og måske kunne det også være en god mulighed for at få diskuteret i klassen, om rygning er så sejt..?

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat