Brev

Rygning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det en god idé at skrive her til BørneBrevkassen, for det lyder til, du er blevet rigtig nervøs…

For det første så tænker jeg, at det lyder som om, du har gjort dig en masse tanker om, hvilke konsekvenser det kan have for dig, hvis du ryger. Rygning er selvfølgelig ikke sundt og du har ret i, at det kan være ret skadeligt for børn (og voksne!), men jeg tænker, at hvis du stopper nu, så har du prøvet det uden, at det betyder, at du stopper med at vokse, som du skal. Jeg tænker ikke, at du skal være bekymret.

Du beskriver selv de konsekvenser rygning kan have for ens fysiske form, og det lyder som om, du har fået tænkt grundigt over, at det har du ikke lyst til at prøve igen… God beslutning! Måske synes dine venner heller ikke, at det er særlig fedt… Har I snakket om det? Måske kunne det være rart for dig at være sej og sige, at du har tænkt over det, og at du ikke synes det var specielt fedt alligevel… Hvad tror du, de andre ville sige til det?

Jeg håber, du kan bruge mit svar,og hvis du (igen) skulle blive i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at skrive hertil igen eller kontakte rådgiverne på BørneTelefonen (tlf. 116 111)og Chatten.

Hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat