Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med generthed..

Hej BB. 
Jeg har et problem med generthed, jeg bliver ked af det hver gang vi skal have idræt fordi jeg ikke kan lide at gå i bad med andre 🙁 Jeeg har snakket med både min mor og lære. Min lære siger at vi må gå 5 min før i bad hvis vi har vores menstruation (staves) men når man så ikke har det så finer jeg nogle gange på undskyldninger for at slippe. 
Min mor siger at det er noget pjat et med at være genert. Jeg har spurgt min morom hun ikke vil snakke med min gymnastiklære men hun biver ved med at sige det er noget pjat og at jeg skal holde op med at være genert. Men jeg sagde til hende at man ikke bare sådan kan vænne sig af med at være genert. Hvad skal jeg gøre! HJÆLP MIG!!! 
Hilsen den Generte.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”generte pige på 12 år”.

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du spørger til, hvordan du skal tackle bad efter idræt, når du genert.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du bestemt ikke er den eneste, som i starten af puberteten synes det kan være svært at være nøgen sammen med sine klassekammerater.

Jeg tror det er rigtig vigtigt, at du forsøger at finde frem til, om der er noget i vejen, siden du bliver så genert over at skulle i bad ligesom de andre… Nogle børn kan synes det er svært at bade sammen med de andre, hvis de for eksempel er mere udviklede end de andre, mindre udviklede end de andre eller hvis de er overvægtige… Er der mon noget, som gør at du bliver så genert, når du skal i bad i skolen…?

Når man har idræt i skolen, er det rigtig vigtigt at lære, at der hører bad til efterfølgende. Jeg tænker det er en rigtig god ordning, I har med jeres idrætslærer, at I må gå i bad 5 minutter før, når I har jeres menstruation. Måske kunne du snakke med din lærer om, at du får lov at gå i bad 5 minutter før hver gang i en periode, indtil du vender dig til, at badet er en del af idrætsundervisningen i skolen…? På den måde vil du jo nogle gange komme i bad sammen med de piger, som har deres menstruation… Langsomt vil du vende dig til, at det handler mere om at blive skyllet end om at være nøgne og måske kan du sætte dig det mål, at efter jul så er du i bad med de andre… Tænker du må udfordre din generthed lidt, så du nemmere kan leve med den fremover…

Hvis du får lyst til at snakke lidt videre om det med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat