Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.
Tak for dit brev, godt at du valgte at skrive igen, for denne gang får du svar. Jeg kan forstå at der er sket en del ændringer i dit liv, hvilket påvirker dig i dagligdagen. Det virker også som om, du følelsesmæssigt har lidt svært ved at rumme, de omvæltninger du gennemgår, og de forventninger andre har til dig.

Det at skifte skole, vil for mange være forbundet med stor usikkerhed. Man skal forholde sig til nye lokaler, nye elever og nye lærer. Din dag lyder til at være blevet længere, da du kører med bus, og du sikkert har flere timer. I 8. klasse får man også en del flere lektier for, da eksamen venter forude.

Du oplever din dagligdag som stressende. Hvilket jeg godt kan forstå, da alt jo stadig er så nyt, og det tager tid at finde en rytme, og struktur som gør dagligdagen lettere. Måske kan det hjælpe dig hvis du laver en ugeplan, hvor du skriver op hvad du skal nå i løbet af ugen? Der skal fx stå hvornår du laver lektier, fritidsaktiviteter, pligter, veninder, tid til dig selv osv. Bare det at dagen er planlagt og struktureret, vil for mange opleves som en hjælp til at nå de ting man skal, uden at føle stress.

Det er jo på en måde dejligt, at dine bedsteforældre gerne vil se dig ofte, men har du for travlt tror jeg, du bliver nødt til at fortælle dem, at det varer lidt inden, du har tid til at kikke forbi. Hvis du fortæller dem, hvor travlt du har i skolen, så gætter jeg på, at de godt vil kunne forstå det. Ellers kan du måske få dine forældre til at forklare dem det?

Følelsesmæssigt virker du også lidt presset. Måske er det fordi, du ikke synes det er så nemt for dig at finde nye venner,eller syntes du måske, at dine veninder har meget mere selvtillid end dig, og at de måske glemmer dig? Det virker som om, du ikke rigtig tror på, at du er god nok, eller er pæn nok..? (Er det mon rigtigt forstået?) 

Hvis det er sådan, du har det, føler du dig sikkert utryg og usikker. Det lyder til, at du har mange gode veninder i din klasse, er der nogen af dem, du kan snakke med, og fortælle hvordan du har det ? Måske kan de hjælpe dig? Måske viser det sig, at de faktisk har det lidt på samme måde. - I hvert fald ved jeg, at mange unge kæmper lidt med tankerne om, at alle de andre er meget mere perfekte end dem selv...

Du skal tro på, at du er god nok, som du er, det er ikke udseendet, der er det vigtigst, men at man er en god veninde, en man kan stole på, og som er der for andre. Måske synes du, det er let for mig, bare at svare sådan, og jeg ved godt, at det kan være lettere sagt end gjort. Men jeg tror, vi alle sammen kan blive bedre til til ikke at dømme os selv så hårdt. - Hvis vi aktivt øver os på det. Det kan man fx gøre ved at tale med andre om det. Og ved at øve sig i at lægge mærke til de små ting, som man faktisk godt kan lide ved én selv...

Det virker som om, du er lidt misundelig på din veninde, og det kan jeg godt forstå - for vi vil jo alle sammen gerne være en "succes" og drømmer om det "perfekte liv"... Men har du tænkt på, at hun måske kan have andre problemer at slås med?

Jeg synes, det lyder som om, at du er en rigtig sød og naturlig pige, som bare har det lidt svært, med alt det nye der sker i skolen lige nu.

Jeg håber, at du efter lidt mere tid, oplever at det hele falder på plads for dig, så du kan overskue, og glædes over din hverdag. Har du lyst kan du også prøve at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der er en voksen, du kan tale med.

Venlig hilsen BørneBrevkassen.

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat