Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Piercing smag og behag

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Når man er 15 år gammel er det ikke fedt at ens mor er den der skal styre ens udseende og holdninger/meninger. Udseendet er jo lidt en personlighedsting, så det kan virke meget sårende og kontrollerende hvis hun skal bestemme hvordan man skal se ud.

Jeg kan også godt følge hvorfor din mor reagerer så stærkt, hun er fra en helt anden tid, hvis man ændrede sit udseende, så var det fordi man måske ville provokere og stå udenfor samfundet. Måske er det sådanne tanker hun har? Måske du kan spørge hende. Se for eksempel på tatoveringer. Tidligere var det mest sømænd og de "hårde" drenge der havde disse, hvor det i dag nærmest er noget alle typer har. Både de unge og ældre. Mange ser det som et smykke eller en dekoration. Så tiderne ændrer sig, men man kan lige skulle vænne sig til det.

Det kan også være at din mor ikke kender konsekvenserne af en ansigts piercing, og derfor er bange for om det efterlader store ar eller på anden måde giver skader?

Så hvis din mor har disse skræmmebilleder af hvad der sker hvis du får en piercing, så er det måske derfor hun vil beskytte dig med næb og klør.

Hvis du har lyst til at snakke med hende om det igen, kan du fortælle hende at du har studeret piercinger og de udfordringer der er forbundet med piercinger, og at du gerne vil have en snak igen.

Du kan gå på nettet og læse om mundpiercinger der ødelægger tænderne og piercinger der efterlader ar, selv mange år efter man har taget den ud. Man kan også læse om at forebygge tandskader ved orale piercinger ved at bruge nogle andre metaller. Og man kan også se en diskret næsepiercing lige som at have huller i ørene, og det er der jo mange der har. Der er også masser af gode historier.

Jeg tænker, at hvis din mor kan mærke på dig at du har tænkt grundigt over det og du kender til konsekvenserne, så er hun nok lidt mere lydhør. Og som du selv er inde på, så overvejer du først en piercing, når du bliver ældre og ja, når du bliver 18 år, er det jo dig der helt bestemmer, hvordan du ønsker at udsmykke dig.

Jeg håber du får en god snak med din mor.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat