Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Perkektionitst

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Du fortæller om, at det er besværligt med den ordenssans du har, hvor ikke kan holde ud, når der roder og når tingene ikke ligger i orden. Jeg kan godt forstå, at det kan være for meget for dig, når ordenssansen hele tiden holder dig beskæftiget, og du får det dårligt, når der ikke er orden. Så har den på en måde fået for meget magt over dig.

Jeg tænker på, om det mon kan lade sig gøre for dig at se ordenssansen som en side, der ligesom ikke er dig, men et væsen der indimellem gør livet lidt besværligt for dig? Kunne du mon prøve at forestille "væsenet" udenfor dig? Måske kunne du prøve at tegne det, det kan være at det kunne lige et dyr eller et fantasivæsen..? Når du har gjort det, kan du måske prøve at fortælle det her væsen, hvor meget eller lidt du synes at det må blande sig i dit liv?
Jeg ved ikke, om det er muligt for dig, men du kan jo tænke lidt over, om det var noget du kunne have lyst til at prøve..? Men jeg synes også, at det kunne være en god ide, hvis du kunne snakke med nogle om det... Jeg tænker, at det måske også vil være en lettelse for dig, hvis du har nogen at dele det med, så du ikke skal gå med dine bekymringer alene? Ved dine forældre mon godt, at det er begyndt at gå dig på med den ordenssans? Måske kunne du vise dem det brev, du har skrevet, og mit svar..?

Du spørger, om det er tvangstanker du har..? Det kan jeg ikke helt svare på, da jeg ikke er læge, og det er heller ikke muligt at stille diagnoser her i BørneBrevkassen. Hvis det bliver ved med at være et problem for dig, kunne du og dine forældre måske overveje at snakke med lægen om det..? Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver, som kan stille dig lidt flere spørgsmål og høre lidt mere om dine tanker.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat