Brev

Ødelagde det hele på en nat

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan godt forstå at du ærgrer dig helt vildt, over at du gik glip af denne åbningsnat. Desværre kan du ikke skrue tiden tilbage! Derfor synes jeg, at du skal prøve at slippe det og se fremad i stedet for.

Du skriver, at Harry Potter bøgerne er dit liv, men samtidig skriver du også, at du føler dig meget alene om det. Du ved, at der er andre, der som du er store fans af Harry Potter, men at du ikke har mødt nogen. Måske kan du få dine forældre til at hjælpe dig med at søge/finde en dansk fanside og eller forskellige arrangementer? På den måde, kunne du måske møde andre, som du kan snakke med om, hvordan det er at være fan.

Jeg tænker, det er dejligt for dig, at du har fundet noget, som du synes er helt fantastisk, og som du er rigtig glad for. Men det lyder også, som om det måske fylder lidt for meget? Du nævner selv, at du har valgt bøgerne frem for venner og at du ikke har nogle venner på grund af dette. Jeg tænker, at det er vigtigt for alle mennesker at have venner, som man kan snakke, grine, græde og vokse sammen med – også selvom man ikke har de samme interesse, det behøver man nemlig slet ikke for at være gode venner.

Mit råd til dig er, at du skal forsøge at slippe de ting, som du alligevel ikke kan ændre på, og i stedet for fokusere på det, du kan ændre. Jeg tænker nemlig, at det aldrig er for sent at finde venner. Du skriver ikke i dit brev, hvordan du har det i din klasse, kun at dine venner synes, at du er mærkelig. Så gætter jeg på, at du alligevel har nogle venner?

Jeg synes selvfølgelig ikke, du skal opgive Harry Potter bøgerne, men jeg tror måske, at du skal bruge mere tid og energi på dine venner, så Harry Potter ikke er det eneste, der optager dig. Selvom de ikke har den samme interesse som du, kan I jo godt hygge jer sammen. Måske kan du invitere til en Harry Potter filmaften hos dig?

Jeg håber, at du kan bruge mine råd, ellers er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til os på chatten. Der sidder der altid en rådgiver, som gerne vil snakke med dig.

Alt det bedste fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat