Brev

OCD

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære du

Hvor er det godt, du skriver, for jeg kan læse, at det fylder meget hos dig, at din mor ikke tager dig helt så alvorligt, som du ønsker. Jeg synes, det er helt vildt modigt, at du holder fast i din fornemmelse og skriver herind for hjælp. Den styrke kan du godt være stolt af!

I brevet fortæller du, at du ved, du har OCD, men at din mor ikke tror, at det er så alvorligt, og at hun ikke vil tage dig til lægen.

Nu ved jeg ikke, hvorfor du tror, at du har OCD. Men jeg forestiller mig, det må være rigtig svært for dig, at hun ikke hjælper dig, når du spørger hende om hjælp. Jeg kan godt forstå, hvis du har det sådan.

Jeg synes, det er rigtig flot, at du har spurgt om hjælp og har fortalt hende, hvordan du har det. Det er nemlig det helt rigtige at gøre. Desværre har hun ikke lyttet til det, du har sagt.

Du har ret til at blive passet godt på og blive behandlet med respekt derhjemme. Hvis dine forældre har svært ved det, så har I ret til at få hjælp. Hvad mon du tænker, når jeg fortæller det?

Du spørger i brevet, hvad du skal gøre, så jeg vil komme med et par forslag.

Jeg tænker, det kunne være en god idé, hvis du kunne fortælle en anden god voksen tæt på, hvordan du har det. Både så en omkring dig ved, hvad der fylder indeni, men også så der er en, der kan tage med dig til lægen.

Ligesom du skriver, tænker jeg nemlig også, at det ville være en god idé, at snakke med lægen om, hvordan du har det, så han/hun kan finde den bedste hjælp til dig.

Mon der er en, du kunne fortælle, hvordan du har det? Det er helt okay, at du ikke vil snakke med din far. Måske det i stedet for kan være en bedsteforældre, en lærer, en nabo eller en anden?

Lægen har som udgangspunkt ikke tavshedspligt overfor dine forældre, så længe du er under 18 år. Det betyder, at lægen sandsynligvis ville fortælle din mor om din tid, og hvad han/hun vurderer.

Måske det ville hjælpe dig, at det faktisk var lægen, der fortalte din mor, hvordan du har det? Ellers kan den person du fortæller det til, hjælpe dig med at sige det til din mor.

Hvad mon du tænker om, at fortælle en voksen omkring dig, hvad du oplever?

Hvis du har lyst, kan du kontakte Psykiatrifonden. De har forskellige rådgivningstilbud og ved en masse om psykiske problemer. Faktisk ved de også meget om, hvad det vil sige, hvis man har OCD. Måske det kunne være rart, at snakke med dem om, hvad man kan gøre?

Jeg håber, at du kan finde hjælp i mit svar. Og jeg håber, at du kan finde modet til at fortælle en anden omkring dig, hvad du oplever, så du kan få hjælp. Der er nemlig hjælp at hente.

Det er så modigt, at du har skrevet herind – det viser mig, at du har en masse styrke. Det er den styrke, du skal finde frem igen. Det tror jeg på, at du kan.

Du er altid velkommen til at skrive igen eller ringe på tlf. 116111, hvis du har brug for at snakke mere om, hvad du kan gøre.

Jeg ønsker dig alt det bedste!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også teste, om du kender til myterne om diagnoser, læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat