Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv står stille. Jeg er så frustreret!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tak for dit brev. Du er rigtig god til at beskrive det dilemma, som rigtigt mange unge på din alder står i. Du vil rigtigt gerne være en del af den gruppe, som går til fester, får sit første kys, prøver at drikke osv. Men hvordan kommer man lige igang med det...? Og hvad stiller man op, hvis det er svært at få lov at komme med i inderkredsen af de populære, som er dem, der holder festerne..?

Du stiller spørgsmålet, om det ikke er meningen, at man skal den slags, når man har din alder? Jeg tænker, at det er så forskelligt hvordan og i hvilket tempo man udvikler sig, og jeg tænker også, at det kunne lyde som om, du føler det lidt som et pres at skulle nå at få en masse erfaringer med fyre osv. inden gymnasiet. Samtidig kan synes jeg også, det lyder som om, du meget gerne vil være en del af festgruppen, men at problemet er, hvordan du kan få adgang til det... Er det mon rigtigt forstået?
 
Jeg tænker at det må være rart, hvis du kunne prøve at tage det pres fra dine skuldre, så det ikke er et bestemt billede eller en forventning du skal leve op til, men i stedet var nogle mål som du selv sætter for dit liv..? Kunne du mon prøve at tænke over, hvad du mest  har lyst til at der skal ske i løbet af det næste år. Det kan være, at du gerne vil have at der skal ske lidt mere spændende i din fritid, hvor du kommer mere ud blandt andre unge? - Der kan man også tit møde nye, og på den måde udvide mulighederne for at feste meed nogen.  Er der mon en mulighed for det, der hvor du bor? Det kan være, at der er en ungdomsklub eller lignende?

Du skriver, at du føler dig klar til at gå til fester osv. men at du aldrig får chancen for det i den by, hvor du bor på grund af, at du ikke er en del af de mest populære. Jeg tænker, om der mon ikke er mange andre, der har det ligesom dig..? Som også godt kunne tænke sig at gå til fester, men heller ikke bliver inviteret?

Kunne du mon prøve at tage initiativ til at holde en fest eller gå sammen med nogle andre om at gøre det? Det kan jo godt være, at dine veninder godt kunne tænke sig at være med til at planlægge noget ? Det kunne måske også være noget, I tog op i klassen - at arrangere en fest for alle 9. klasserne fx.? Det kan være at du skulle tage en snak med din lærer om det, måske kunne hun hjælpe jer igang med at få arrangeret en fest?

Jeg tror, at det kunne være godt, hvis du og dine veninder selv kommer igang med at tage nogle initiativer, så I ikke bare skal sidde og vente på at der sker noget..?

Hvis du har lyst, er du velkommen til at skrive til UngeChatten eller at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du gerne vil tale mere direkte med nogen om det.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat