Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine ører ..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at du er træt af at skjule dine talenter på grund af dine ører. Det er ikke spor sjovt at føle, at man må skjule sig på grund af sit udseende.

Der er mange i din alder, der er utilfredse med deres udseende. Det kan være ørerne, næsen, maven, håret osv. Og utilfredsheden kommer til at fylde rigtig meget, fordi man på en måde ikke rigtig kan være sig selv.

Du skriver, at du er en af de populære. Har du tænkt over, hvad det er, der gør dig populær? Er det din måde at være på? Er du en god ven? Er det dine sportstalenter? Er det dit udseende? Eller er det noget helt andet?

Hvis du kunne forestille dig, at du spurgte dine venner, hvilket svar mon de så ville give?

Mit gæt er, at du ikke ville få svar, der handler om dit udseende, men at svarene vil handle om måden, du er på.

Du vælger formentlig heller ikke selv venner efter deres udseende, vel?

Alt dette skriver jeg til dig, fordi jeg tror, at problemet med dine ører er vokset meget, meget stort inden i dig. Når man har det, som du, kan fantasien sommetider snyde, så man til sidst ikke kan se virkeligheden.

Jeg ved godt, det er svært, men måske skulle du alligevel beslutte at slutte fred med dine ører, altså acceptere at de er en del af dig, så du kan udfolde dine sportstalenter. Forestil dig hvor stor en tilfredsstillelse, det vil være for dig!

Hvis du gør det, vil jeg gætte på, at det først og fremmest er din usædvanlige præstation, dine venner vil lægge mærke til.

Men det er jo dig, der skal vælge om det er flovheden over ørerne, der skal bestemme over dit liv, eller det er lysten til at udfolde dig fuldt og helt på boldbanen. Jeg synes, du skal tage chancen og forsøge at lægge flovheden væk. Du vil blive så glad, hvis du gør det.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

 

 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat