Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine mange, mange problemer…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Vædder

Tak for dit brev. Godt du skriver til BørneBrevkassen - for jeg kan godt høre at der er flere ting, der er svære for dig for tiden. 

Det lyder som om, at du er kommet i en klasse, hvor der ikke er rart at være..? Jeg tænker, det må være rigtig ubehageligt, ikke bare for dig, men for alle i jeres klasse, og at de voksne omkring jer har ansvaret for at få ændret på det!

Men jeg kan forstå på dig, at du ikke oplever, at I bliver taget alvorligt af de voksne..? Det er sådan, at det er de voksne, der er ansvarlige for, at I trives I klassen! Skolen har i følge loven pligt til at sørge for, at der er en god stemning i klassen. Derfor er I måske flere der sammen kan gå til inspektøren på din skole?

Og når det gælder mobning på nettet, så gælder det samme: Fortæl en voksen, du har tillid til, hvad der skete. Så kan de hjælpe med at finde ud af, hvordan man skal takle det. (Du kan også starte med at fortælle om oplevelserne til en god ven eller veninde. Måske kan han eller hun så hjælpe med at finde en voksen, som du kan betro dig til...) For selvom du klarede det super flot og passede på dig selv, da de to fra IMVU truede dig, så er det jo alligevel ubehageligt at gå rundt og tænke på det bagefter.

Med hensyn til hvordan det går der hjemme, så synes jeg, det lyder som om, at du og din familie har brug for noget hjælp udefra. Når det er sådan, at dine forældre smugdrikker og at din far har et kæmpe temperament og måske er stressramt og at din mor og dig hele tiden kommer til at skændes, så lyder det til, at nogle andre voksne skal hjælpe med at finde ud af, hvordan det kan blive bedre. 

Når man har forældre, som drikker for meget, så sker der tit det, at de ikke rigtig lægger mærke til, hvordan deres børn har det. De kan også tit have svært ved at give deres børn den tryghed og omsorg, de har brug for. Måske kan du genkende noget af det?  

I hvert fald, så tænker jeg, at du skal have talt med en voksen om alt dét, der sker. K

an du mon komme i tanke om en lærer, et familiemedlem eller en tredje voksen, som du tør betro dig til..? En idé kan være at vise den voksne dit brev og mit svar? (jeg synes nemlig dit brev meget fint fortæller, hvor mange ting, du slås med for tiden.)

Hvis du ikke kan komme i tanke om en voksen, så synes jeg du skal ringe til BørneTelefonen på 116 111 - de er gode at tale med - og det er gratis at ringe! Og så kan de snakke med dig om, hvad du så ellers kan gøre.

Varme hilsner fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat