Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min hund er syg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tusind tak for dit brev. Jeg håber, at du når at få svaret inden du skal af sted.
Det lyder som en rigtig svær situation, du er kommet i. Det er meget tydeligt, at du er meget ked af det, og det kan jeg rigtig godt forstå. Ens kæledyr betyder altid noget særligt for een... Jeg vil prøve at give dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. Jeg håber, at du kan bruge ideerne til noget.
Du skriver, at jeres telefoner bliver taget, og at du derfor ikke kan ringe hjem. Jeg bliver nysgerrig efter, om det SKAL være sådan? Jeg tænker på, om du kan få lov til at ringe hjem måske en gang om dagen, for at høre, hvordan din hund har det? Har du prøvet at spørge om det? Det kan også være, at det vil være en god idé, hvis dine forældre taler med dine lærere og spørger dem, om det kan lade sig gøre. Kan du spørge dine forældre, om de vil det? Tit må man gerne låne lærerens telefon, når der er en god grund til det, og det vil betyde, at du vil kunne nyde din tur endnu mere.
Jeg kan godt forstå, du har svært ved at være væk fra din hund, når han er syg. Nogle gange er tankerne om, hvordan dyret har det værre end sådan som det er i virkeligheden. Jeg tænker på, om du kan spørge dyrlægen om, hvordan din hunds sygdom vil udvikle sig? Det kan være, at dyrlægen siger: "Din hund er rigtig syg lige nu, men om fire dage vil han sikkert have det bedre". På den måde kan din dyrlæge måske være med til at berolige dig, så du ikke skal være så bekymret, mens du er væk.
Jeg har nu givet dig to ideer til, hvad du kan gøre. Samtidig har jeg også stillet dig nogle spørgsmål, som du måske har lyst til at svare på. Det kan også være, at du gerne vil tale med lærerne om det, men at du synes det er svært at finde ud af, hvordan du skal gøre det. Hvis du har lyst, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af dem der sidder ved telefonerne. Når du ringer til BørneTelefonen er du også anonym.
Jeg håber rigtig meget, at du finder en løsning på problemet, så du kan få en god oplevelse, når du er på retræte. 
Kærlige hilsner og tanker fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat