Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min historie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15
Tak for dit brev. Det er rigtig godt at du har fundet på at skrive til os, for at få hjælp, for jeg forstår godt at du har brug for tale med nogle voksne om de problemer du har været i, de seneste år. Jeg tænker at du har gået rigtigt længe alene med nogle meget svære ting, og at det er meget forståeligt at du har haft det svært. Det er en stor belastning når en forældre har et alkoholproblem. Du har jo heller ikke haft så meget støtte fra din far lyder det til.
Oven i alle disse ting i din familie var du også ude for et voldtægtsforsøg. Alle de ting tilsammen er nogle meget store ting at bære på. Når ting bliver for svære at bære, er "løsningen" for den del børn og unge at vende problemerne indad og måske gøre skade på sig selv, som du har gjort. Men det er jo ikke nogen god løsning, og jeg forstår godt, at du er bekymret for, at du igen skal komme til at gøre skade på dig selv, og at din søde kæreste skal føle, at det er for meget at bære på.

Det lyder som om, at du har fundet en rigtig dejlig kæreste, som har hjulpet dig meget, og som er god at tale med. Hvor er det godt, du har ham! Jeg tænker, at det er meget fornuftigt tænkt af dig, at du også gerne vil have hjælp fra andre, for din kæreste skulle jo egentlig bare gerne være din kæreste.

Jeg tænker, at du nok godt kunne have stor gavn af at tale med en voksen om, hvordan du har det. Det kunne være sundhedsplejersken på skolen eller måske en psykolog fra PPR. Hvis du har mod på det, kan du spørge din lærer, om han/ hun kan hjælpe dig med at kontakte enten PPR eller sundhedsplejersken. Hvis du ikke har lyst til at involvere din lærer, kan du også gå på skolens kontor og spørge, hvornår sundhedsplejersken kommer på skolen.

Jeg tænker også, at din mor skal have noget hjælp, så hun kan holde op med at drikke for meget. Du fortæller, at hun har slået dig, når hun har været fuld, og det er slet ikke i orden. Den kommune, du bor i, har pligt til at hjælpe din mor med at holde op med at drikke - og til at hjælpe din familie, så du får det bedre. Du har været så modig og stærk, da du skrev brevet her til BørneBrevkassen, så jeg tænker på, om du mon også vil kunne finde mod til at fortælle på kommunen, hvordan I har det hjemme hos jer? Det kan f.eks. være ved at fortælle det til skolens sundhedsplejerske eller til en sød lærer... Men du kan også ringe direkte til kommunen og fortælle det - eller du kan skrive til kommunen. Så skal de sørge for, at din familie får hjælp.

Mange børn og unge tænker, at det lyder svært at skulle til at snakke med nogen fra kommunen og alt muligt. Her på BørneTelefonen har vi hjulpet mange børn og unge, der havde det svært derhjemme. Vi kan nemlig give dig en bisidder, som kan hjælpe med at snakke med dem fra kommunen, og som kan sørge for, at der bliver lyttet til det, du fortæller. På den måde skal du hverken ringe selv eller tage til møde med kommunen alene - for du har altid en person med til at støtte dig. Du kan læse mere om vores bisiddere her >>, eller du kan ringe til BørneTelefonen på 116 111 og høre mere om, hvordan du kan få en bisidder. På BørneTelefonen sidder søde rådgivere, der er vant til at snakke med børn og unge om svære ting, så du kan roligt ringe - og hvis det er svært at få sagt, er de også rigtig gode til at give dig tid og til at stille dig nogle gode spørgmål, så det bliver lidt lettere at sætte ord på. Hvordan lyder det, synes du?
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat