Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mangel på livsglæde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit brev. Jeg forstår rigtig godt at du kunne tænke dig at få noget mere livsglæde ind i dit liv. Jeg kan godt høre på det du beskriver, at hverdagen måske bliver lidt trist, når du ikke rigtigt føler glæde ved de ting du gør. Jeg kommer til at tænke på hvor længe du mon har haft det sådan? Har du altid følt sådan, eller har der været tidspunkter hvor du følte glæde over noget du gjorde? Jeg tænker næsten at det må være noget du har oplevet, for ellers ville du jo nok ikke reagere når glæden ikke længere er der?
Kan du tænke tilbage på noget som gav dig glæde engang? Noget af det som kan give mennesker glæde kan jo være det at lave noget som er sjovt eller dejligt. At bruge sin krop og sine sanser til noget man godt kan lide. Det kan jo være alt fra at svømme, til at spille/ lytte til musik, være kreativ, tegne, male, gå i naturen.... Kan du mon genkende noget af det? Måske kunne du begynde at gøre noget af det?For mange kan der også være glæde forbundet med at være sammen med andre jævnaldrende. Du fortæller ikke så meget om hvordan du har det med andre, men du skriver i en parantes at du har social angst? Er det noget du selv har fundet ud af at du har, eller har nogen fortalt dig det? Hvordan mon det kommer til udtryk? Kan det tænkes at din manglende glæde hænger sammen med den sociale angst? Hvis det er noget du synes du lider meget af, tænker jeg at det kunne være en god ide at søge noget hjælp til at få det bedre med at værre sammen med andre. Den hjælp kan du f.eks. få via en psykolog. Du kan måske blive henvist til PPR ( pædagogisk, psykologisk rådgivning)og få nogle samtaler med en psykolog om, hvad du kan gøre for at arbejde med angsten? Hvis du går på en skole kan din lærer henvise dig. Du kan evt. bede dine forældre om hjælp til det. Hvis du ikke går på en skole kan dine forældre selv tage kontakt til PPR.
Jeg håber at du har fået lidt ideer til hvordan du kan komme videre. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale mere direkte med en rådgiver.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat