Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mange problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver og deler dine tanker og problemer med BørneBrevkassen, så du ikke går rundt og tumler med alt det alene.

Du beskriver forskellige problemer. Du skriver om dit forhold til din mor, om dine veninder og om at du har et dårligt selvværd, som gør det endnu sværere for dig. Jeg prøver at skille det lidt fra hinanden, det håber jeg er okay?

Først vil jeg sige, at jeg tror, at selvværdet bliver påvirket hos alle, der støder ind i en svær periode som den, du beskriver. Det er så flot, at du skriver til BørneBrevkassen, og jeg håber meget, at din beslutning om at sige tingene højt vil betyde, at du ikke igen får lyst til at gøre dig selv ondt.

Jeg kan godt forstå, du synes det er svært, når dine forældre ikke har det godt sammen, og jeres stue både fungerer som stue og som din mors soveværelse. Når voksne støder ind i problemer med hinanden, så kan det være svært for børn at forstå, og svært for børn at være vidne til.

Det er som udgangspunkt en god ide, at man som familie taler sammen om de forandringer, der sker. Det kan dog være svært for forældre at tale med deres børn om, hvad der gør, at deres samliv ikke fungerer så godt mere, og i nogle tilfælde er årsagen slet ikke vigtig for børn at blive involveret i. Det lyder som om, at I ikke har talt om, hvorfor der er sket forandringer i dine forældres måde at leve sammen på og måske allervigtigst, hvad det vil betyde i forhold til dig. Er det rigtigt forstået? Jeg tænker, at det måske vil være godt, hvis du kan dele dine tanker om det med dine forældre, så de finder du af, at du påvirkes meget af forandringerne. Kan du mon kan tale med din far om disse ting, og fortælle ham hvordan du har det?

I forhold til dine veninder, så kan jeg sagtens sætte mig ind i, hvorfor du bliver jaloux og ked af det. Jeg ved fra samtaler, jeg har haft med andre børn, at det er rigtig svært at have oplevelsen af, at en bedsteveninde forsvinder over og bliver tæt veninde med en anden. Det giver ofte følelsen af ensomhed og af at en anden nu er mere vigtig eller bedre. Er det mon også sådan, du har det?

Du fortæller, at du og din veninde stadig skriver sammen hver dag, men at hun bliver ved at skuffe dig... Jeg kommer til at tænke, om du har fortalt hende, hvordan du har det med den kontakt, I har til hinanden, og om at du er skuffet over hende og hvorfor? Jeg kan godt forstå, hvis det kan være svært at sige, men nogle gange tror jeg alligevel, at det er nødvendigt at sige tingene højt, så den anden har en mulighed for måske at ændre på det, og venskabet igen kan blive godt. Også selv om det nu betyder, at I ikke kun er veninder med hinanden, men også med andre, hvad tænker du om det?

Jeg kunne faktisk godt tænke mig at bede dig overveje noget, det håber jeg er okay?

Jeg tror, det ville være en god ide, hvis du delte det, du har delt med BørneBrevkassen, med en voksen i din nærhed. Det kan være dine forældre, din lærer eller en helt anden, bare det er en voksen, du har tillid til, og som du godt kunne tænke dig hjalp dig lidt videre. Jeg siger dette, fordi det ikke er altid, at voksne er opmærksomme på, når børn har det svært. Men hvis de får det at vide, så vil de oftest gå meget langt for at hjælpe til, at der sker en positiv forandring for barnets hverdag og liv. Jeg synes, du har været rigtig modig ved at skrive her ind, kunne du mon bruge det mod til også at bede en voksen i din nærhed om hjælp? Det håber jeg for dig, du har brug for det, og du har fortjent det.

Kan du mon bruge mine råd til at komme lidt videre? Det håber jeg, ellers skal du vide, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111, der sidder altid nogle dygtige rådgivere, som også gerne vil tale med dig.

Kærlig hilsen til dig fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat