Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ikke få sociale medier

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Tak for dit brev. Selvom man faktisk skal være 13 år, på mange af de sociale medier, så får de mere og mere indflydelse på venskaber og sammenhold i skolen. Jeg kan derfor sagtens forstå, at du kan føle dig udenfor, når du ikke må være på dem.

Jeg synes, du forklarer meget præcist, hvorfor du gerne vil have lov til at være på Facebook, Instagram og Snapchat. Og jeg tænker at det måske ville hjælpe, hvis din mor bedre kan forstå dine grunde. Det du fortæller, handler jo om venskaberne med pigerne i klassen. Og det lyder ikke rart, at du bliver holdt udenfor. Mon du kan tage en samtale med din mor (og måske også far), hvor du får sagt hvad det betyder for dig? Måske kunne I aftale, at du startede med at lave en konto til én af platformene (fx en Snapchat-profil)? Hvis du vil, kunne du måske vise hende dit brev og mit svar.

Måske kunne det også hjælpe, hvis din mor fik snakket lidt med nogle af de andre forældre i klassen. På den måde kunne hun høre andre forældres synspunkter, og måske bedre forstå situationen i klassen. Måske kunne du foreslå hende det?

Når din mor forbyder dig at være på de sociale medier, så er det sikkert fordi, hun ved, at man skal være forsigtig og tænke sig godt om, når man er på de sociale medier. Derfor kunne du tale med din mor om, hvilke regler, der er vigtige at følge, når man er på Facebook, Instagram og Snapchaosv. I kan sammen læse mere om, hvilke "færdselsregler", der er gode at følge her: http://www.sikkerchat.dk/

Jeg forstår godt, at du gerne vil på de sociale medier ligesom de andre i klassen. Men når det så er sagt, er sociale medier ikke absolut nødvendige at være på - og det er helt okay at have den holdning. Det er selvfølgelig smart at kunne sende snaps og uploade billeder fra sin skiferie. Men det er også vigtigt at huske på at nyde fritiden og naturen, uden at andre behøver at holdes opdateret. Du kunne også tage billeder og vise når du er hjemme, eller sende et postkort. Desuden er det muligt at sende beskeder fra udlandet, hvis man opretter udlandstelefoni. Det kan dine forældre måske hjælpe dig med.

Jeg håber mit svar kunne give dig noget at tænke over, og nogle idéer til hvordan du kan snakke med din mor. 

Mange hilsner, BørneTelefonen.

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat