Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Keep smiling..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære I.L.S.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen og undskyld ulejligheden og forsinkelsen pga teknisk fejl i brevkassesystemet. Jeg håber, du finder frem til mit svar.

Da jeg havde læst dit brev, sad jeg tilbage med et indtryk af en utrolig stærk og omsorgsfuld pige, som allerede har forsøgt at række ud efter hjælp flere gange, men ikke blevet hørt? Hvor er det flot og modigt, at du har skrevet her til BørneBrevkassen, til trods for at du synes, det er rigtig svært at fortælle om. Du er ganske rigtigt anonym her, og du kan helt selv beslutte, om du har lyst til at forsøge dig med nogle af de forslag, jeg kommer med.

Du fortæller, at dine forældre skændes og slås så voldsomt, at det påvirker jer børn meget. Du nævner også, at din far drikker for meget og kan være voldelig overfor dig og dine søskende, så jeg kan godt forstå, at du har været så presset, at du har skåret i dig selv og også haft et selvmordsforsøg. Jeg kan også godt forstå, at det kan være svært at koncentrere sig i skolen og at holde den facade, hvor ingen ved, hvor hårdt du har det...

Jeg får lyst til at sige til dig, at jeg synes det er flot klaret, at du har fået et godt skoleliv og gode venner på din nye skole, og at du finder energi til at tegne, synge og spille klaver. Måske giver din kreative side dig en følelse af frihed og tryghed..?

Du har tænkt på at flytte over til din farmor efter 9. klasse, men samtidig er du bekymret for dine små søskende (især din lillebror), og det kan jeg virkelig også godt forstå, for det lyder som om, du har taget dig meget af dem og beskyttet dem så godt du kunne.

Jeg synes ikke, at det skal være dit ansvar at tage dig af dine søskende, og jeg tænker at både du, dine søskende og dine forældre har brug for hjælp. Den kommune, du bor i, har pligt til at hjælpe din familie, så du og dine søskende kan få et trygt liv uden vold og skænderier. Mange steder kan kommunen sørge for hjælp til forældrene, så de kan lære at blive bedre til at styre de voldsomme reaktioner og til at stoppe med at drikke for meget.

Her i Børns Vilkår har vi hjulpet mange børn og unge, der havde det hårdt derhjemme, og som ikke følte, at de blev set eller hørt ordentligt. Vi har sørget for, at de fik en børnebisidder, som er en voksen med stort kendskab til børns rettigheder og de muligheder, der er for at hjælpe børn i situationer som minder om din. En bisidder kan f.eks. tale med dig og hjælpe dig med at kontakte kommunen, tage med til kommunen, hvis du skal derind til et møde, og i det hele taget sørge for, at du bliver hørt og taget alvorligt, og at du ikke bliver overladt til dig selv uden at få den rigtige hjælp. Måske har du lyst til at læse lidt mere om bisidderne her >>

Du beskriver også en pige, som har betydet rigtig meget for dig, og som du savner meget nu, fordi du har mistet kontakten til hende. Jeg tænker, det lyder som om, hun også har haft det svært, så måske har hun ikke helt haft kræfter til at svare dig, efter hun er flyttet på opholdssted... Kan det mon være derfor, hun kun har svaret dig meget kort, når du har skrevet til hende? Har du prøvet at skrive et brev til hende (måske dekoreret med nogle af dine tegninger?) og fortalt hende, at du savner hende og gerne ville holde kontakten..? Et rigtigt papirbrev vil hun kunne læse i ro og fred, og det kan være mere personligt end sms eller mail, så måske vil det kunne vise hende, hvor meget du holder af hende..?

Jeg tænker i hvert fald, at når man går med så mange tanker og bekymringer som dig, så kunne det være godt at have én at betro sig til - og måske endda en voksen som kunne støtte dig og lytte til dig. Jeg fornemmer på dit brev, at du måske ikke så let kan komme i tanke om sådan en voksen..?

Men somme tider kan hjælpen vise sig at komme fra helt uventede sider, så måske kunne du alligevel prøve at tænke de voksne du kender igennem en gang til og overveje, om der er én af dem, der kender dig, som du tænker ville tro på dig, hvis du fortalte de ting, du har fortalt her i BørneBrevkassen..? Jeg ved, det er svært, og at det kan tage tid.

Jeg ville gerne kunne stille dig endnu flere spørgsmål og høre om, hvordan dit liv er og hvordan du har klaret det, så måske har du mod på at skrive her til BørneBrevkassen igen..? Eller måske logge på UngeChatten og skrive med en af rådgiverne? Der er du også helt anonym og bestemmer selv tempoet.

Jeg håber rigtig meget, at du får kontakt med din veninde igen, og at du også finder frem til den hjælp, du har fortjent at få, så du kan få det godt derhjemme.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat