Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg sover dårligt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Tak for dit brev. Det er aldrig rart at sove dårligt. Jeg håber, at mit svar kan give dig nogle idéer, som kan hjælpe dig videre.

Jeg synes, at du forklarer meget velformuleret og præcist, hvad problemet er. Det er rigtig fint, at du skriver og spørger os, selvom du har søgt information om søvnbesvær selv. Som du måske ved, kan man læse om alt muligt på internettet, men det er svært at vide, hvad man skal tro på, og hvad der passer til ens egen situation.

Jeg vil foreslå, at du starter med at tale med dine forældre. Det kan være, at de har oplevet noget lignende og har nogle idéer. Når du føler, at det gør dig ked af det at sove dårligt, er det vigtigt, at du får talt ud om det. Det kan være, at I sammen kan finde på nogle rutiner, som kan hjælpe dig. At læse er en rigtig god hobby, men bøger kan også være så spændende og tankevækkende, at de sidder fast, efter man har lagt dem fra sig. Og så kan der måske være for mange tanker der forstyrrer. Måske kunne det være rart at falde i søvn til en lydbog, eller noget rolig musik i stedet?

Det kan også være en god idé at tale med din læge om dit søvnbesvær. Det er nemlig rigtig vigtigt for ens sundhed, at man får sovet ordentligt. Efter du har talt med dine forældre, kunne I måske få en tid sammen, og få nogle råd til hvad I kan gøre?

Jeg synes, at dit brev viser en klog og reflekteret pige. Jeg håber du vil bruge den fine dømmekraft, jeg fornemmer at du har, til at få talt med menneskerne omkring dig, og få noget hjælp til at sove bedre.

Kærlig hilsen, 

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat