Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg får intet søvn

Jeg er en dreng på 15.

Jeg har i snart en uges tid haft det meget mærkeligt. Jeg har en helt normal dag og alt er fint indtil at jeg skal i seng… Jeg bliver er lige pludselig rigtig ked af det og jeg har ingen idé om hvorfor.

Jeg kan ikke sige til mig selv at jeg skal ignorere det og bare sove for jeg føler at der er en mening med at jeg har det sådan. Jeg får næsten intet søvn, jeg er heldig hvis jeg får sovet i et kvarter… Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg har snakket med min kæreste om det og hun hjælper med at fjerne nogle af de slemme tanker men, det er ikke nok til at jeg kan sove. Jeg er rimelig sikker det ikke har noget med mig og min kærestes forhold at gøre, det føles mere som om der er noget med mig.

Jeg kan sagtens få det hele til at gå væk, men det vil jeg ikke. Hvis jeg skal få det hele til at gå væk så skal jeg blive den gamle mig igen og det vil jeg ikke, jeg har nemlig for nylig prøvet på at ændre på min attitude og snakke pænt til mine forældre og skolekammerater, men det er lidt som om at så længe jeg er bevidst om at jeg er i gang med at ændre mig så har jeg bare en klump i hjertet der gør mig trist.

Jeg ved ikke om det er vigtigt at tilføje men jeg er for nylig begyndt at tro på gud, det giver mig lidt fred når jeg beder, men når den triste side kommer frem om aftenen føles det som om at jeg er helt alene og indelukket også selvom jeg er sammen med min kæreste.

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år,

Hvis man ikke får sovet de timer, man har brug for, kan det være svært at komme igennem dagen. Man kan have en følelse af, at man går rundt i en osteklokke. Det kan også være svært at tænke klart. Det kan også være svært at koncentrere sig og holde fokus på selv de mindste ting. Måske kender du det?

Der kan godt være perioder i ens liv, hvor man har lidt søvnproblemer. Det kan være på tidspunkter, hvor der sker meget i ens liv eller i perioder, hvor man går og tumler med nogle lidt svære tanker og følelser. For nogle kan det fylde ekstra meget om aftenen, når alting omkring en falder til ro.

Det lyder som om, at der sker en masse for dig lige nu. Du er i en alder, hvor man virkelig er ved at finde ud af, hvordan man gerne vil være – mod sig selv og andre. Du er også ved at finde ud af, hvad du tror på.  Når man sådan er i gang med at ’forme’ sig selv og sit liv, kan det godt påvirke ens tanker og humør.

Selvom det kan virke simpelt, hjælper det ofte at snakke med nogen om de tanker og følelser, der rumsterer. Nogle gange kan man endda få dem til at gå væk for en stund. Derfor er det også rigtig godt, at du snakker med din kæreste.

Men du har måske også brug for at snakke med en anden? En psykolog, f.eks.?

Din læge vil kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvilken form for hjælp du har brug for. Det kan være, at du kan tale med dine forældre om det også? I så fald kan en af dem måske gå med dig? Ellers kan du finde nummeret til din læge på dit sygesikringskort.

Tak for dit brev - godt, du skrev herind! Jeg håber, at svaret her har givet dig lyst til at tage næste skridt, så du kan slippe tankerne og følelsen af at være ked af det, så du igen kan sove og have det godt.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat