Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

humørsvingninger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.
Tak for dit brev og for den klare fortælling om dit liv. Det er godt at høre, at du trives godt både i skolen og i familien.
Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for dig selv, og jeg tænker, at det er ekstra svært, fordi du ikke kan forstå, hvad der sker for dig. Derfor er det godt, at du skriver brev og beder om hjælp.
Du skriver, at du kender til at være meget humørsvingende, men at den tilstand, du oplever nu er værre og længere varende, end du før har prøvet. Du fortæller også, at du for nylig svingede fra at være fyldt med ideer og meget energisk til at være så energiforladt, at du ikke orker at stå ud af sengen og gå i skole.
Det får mig til at tænke, at du skal gå til din læge og fortælle ham/hende om, hvordan du har det.

Det sker for nogle unge, at de bliver ramt af depression, og jo hurtigere man kommer i behandling, jo hurtigere bliver man rask igen. Jeg kan slet ikke vide, om det er det, der er på spil for dig, måske er det noget andet. Men under alle omstændigheder, er det din læge, der ved at snakke med dig, kan vurdere, om du har brug for behandling.

Hvis du vil vide noget mere om psykisk sygdom, kan du måske have glæde af at kigge på www.tabu.dk Det er en hjemmeside, der bl.a. fortæller om unges symptomer på evt. psykisk sygdom.
Jeg vil lige fortælle dig, at du ikke behøver at skamme dig over, at du har det sådan lige nu. Det er ikke et spørgsmål om, at du bare skal tage dig sammen. Så selv om du nødigt vil skuffe dine forældre, synes jeg, at du skal overveje at fortælle dem, hvordan du har det. Du skriver, at de normalt er forstående forældre, så jeg tænker, at de nok også vil kunne forstå dig lige nu.
Hvis du synes, det er for svært, var det måske en idé, at du betror dig til din bror, så han kan hjælpe dig lidt med at få det sagt? Jeg tænker, at for dig selv vil det være en lettelse, at du ikke er helt alene med alle dine tanker. Det hjælper nemlig at tale om det.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat