Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hudorme..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Når man begynder at komme i puberteten sker der mange ændringer med kroppen og huden. Så det er meget normalt. Det er bare irriterende, når man får bumser og brynene vokser. Det sker for rigtig mange.

Jeg kan godt forstå, at du ikke vil blive drillet og at det er svært med de her ændringer. Mon du kan forklare din mor, at det gør dig ked af det, at du har fået bumser, hudorme og monobryn?

Måske kan I sammen gå på Apoteket eller i Matas, hvor man kan få hjælp til at, hvordan man kan rense sin hud. Eller måske har du selv mod på det? Eller du har måske en ældre søster eller veninde du kan tale med, som også har nogle råd? Sund kost, frisk luft og motion hjælper også alt sammen til en bedre hud. Måske hjælper det at vaske ansigt om morgenen og om aftenen, så huden bliver mere ren. Og du ikke kan undgå at få så mange hudorme og bumser. 

Det kan være svært at plukke øjenbryn, men jo mere man øver sig jo bedre bliver man til det. Der er sommetider gode videoer, der kan være en god hjælp til at lære det.  

Jeg håber, at du får talt med din mor. Du kan jo vise hende brevet og svaret her, hvis du synes det er svært at komme i gang med snakken.

Kærlig hilsnen

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat