Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hører underlige stemmer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år, tak for dit brev med titlen: "hører underlige stemmer"

Det er tydeligt i dit brev, at du er forvirret over de stemmer, du hører i perioder - og også at det gør dig bange og utryg.
Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, om der skete noget specielt, da du i foråret var ved Hammershus på Bornholm, den gang da I var på lejrskole?

Var du f.eks. oppe og skændes med en eller anden, eller var det måske stemningen ved ruinen, som du oplevede som uhyggelig? Eller måske var der en elller anden, der fortalte noget uhyggeligt om ruiner? Kan du mon komme i tanker om det?

Jeg synes, det er rigtig godt, du skriver, for det lyder meget ubehageligt. Hvis det er sådan, at stemmerne bliver ved med at plage dig, så tænker jeg, at du skal få snakket med en voksen, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der kan gøres for at stoppe stemmerne.

Du skriver, at der kun er en enkelt person, der kender til det med stemmerne. Om det er en veninde eller en voksen, kan jeg ikke vide, men jeg tror som sagt, det er vigtigt for dig at få talt med en, du har tillid til, om disse stemmer. Måske synes du, der er pinligt at fortælle om? (Det ved jeg, at andre før dig har syntes) men jeg tror, faktisk, det vil være en lettelse for dig, hvis du ikke skal gå alene med den viden... 

(Du er selv inde på, at stemmerne kun kommer, når du er alene. Så måske vil det faktisk også gøre en forskel, hvis du sørger for at fortælle andre om dem- måske kan det være med til at holde dem væk..?) I hvert fald vil du, og den du betror dig til,  sammen kunne prøve at finde ud af, hvad der så skal ske, og hvordan du skal takle det, hvis stemmerne ikke sådan lige er til at slippe af med. (Så tænker jeg, at det vil være en god ide at snakke med din læge, som kan være med til at vurdere om et er noget, som vil gå over, eller om du måske har brug for noget behandling af en slags.?

Har du ikke nogen, du vil indvie i dine tanker, kunne det måske være en ide at ringe til BørneTelefonen og snakke med en af rådgiverne om dette her - eller du kunne evt. chatte om det på BørneChatten.

Mange hilsner
BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat