Brev

hjælp til kæresten

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit lange brev, hvor er du bare god til at beskrive dine tanker og bekymringer for din kæreste. Og jeg kan sandelig godt forstå, at du er bekymret for hende. Hun lyder til at have det rigtig skidt! Det er altid svært at stå overfor et menneske, som man elsker, som samtidig har det rigtig svært. Vi kan føle, at vi prøver, så godt vi kan og på mange forskellige måder, men nogle gange kan det føles som at slå i en dyne, hvor man ikke rigtig føler, at det hjælper noget og det kan være ekstrem frustrerende at stå med en sådan afmagt.

Når jeg  tænker på, at du er 17 år og selv bor på opholdssted, er jeg virkelig imponeret over det overskud, du viser din kæreste i form af en enorm omsorg, men også en stor praktisk hjælp. Du må vist være en helt særlig skøn kæreste.

Samtidig tænker jeg, at det er et kæmpe ansvar for dig at stå med. Og det er også lidt det, jeg hører dig sige til sidst i brevet – at det er hårdt at stå alene med, samtidig med at du også har dine egne ting at arbejde med. Så hvis man kunne finde en balance i det, hvor du stadig føler, at du kan hjælpe din kæreste og drage omsorg for hende, men at der også er noget energi og omsorg tilbage til dig selv, ville det være rigtig rart for dig, er det også det, du tænker?

Som du beskriver din kæreste, lyder det til, at det er nogle meget alvorlige problemstillinger, hun står i og umiddelbart har jeg lidt svært ved at se, hvor hun henter sin energi udover dig og din støtte. Der skulle gerne være noget i ens liv, som gør én glad og giver energi og fornyet kræfter og det kan jeg ikke rigtig få øje på i din kærestes liv – udover dig selvfølgelig!

Samtidig fortæller du, at hun er tilknyttet en kontaktperson fra kommunen, men at det ikke skaber de store forandringer og det er jo rigtig ærgerligt. Kunne det være en mulighed, at du og din kæreste sammen taler med kontaktpersonen om, at der er behov for en anden hjælp, som måske kunne tage lidt af ansvaret fra dig? Jeg ved godt, at det er endnu en opgave at lægge på dig, men hvis du samtidig er den, der er tættest på din kæreste og som hun måske lytter mest til, så kan det måske være en måde at hjælpe hende videre på?

Ud fra det du beskriver, tænker jeg, at hun er en pige, som har et stort behov for hjælp, måske i form af hjælp fra en psykolog eller en læge? Men som du selv skriver, kan det være meget svært at få andre til at søge hjælp, hvis de ikke selv føler, at det er det rigtige. Samtidig er det så svært at stå at se på, at mennesker man holder af får det dårligere.

Jeg tænker lidt, at de muligheder du har er, at endnu en gang at opfordre din kæreste til at passe på sig selv ved at gå til lægen og få hjælp til at komme sig fysisk, men også hjælp til at få det bedre psykisk – og det kan lægen hjælper hende videre med. Den anden mulighed er at tage kontakt til enten hendes kontaktperson eller til kommunen og fortælle dem om din bekymring for hende og appellere til at de kigger på, om det er det rigtige tilbud, de tilbyder hende lige nu i form af den kontaktperson.

Den sidste mulighed, som du faktisk selv skriver, du ikke har lyst til, det er at trække dig lidt fra hende for at passe på dig selv. Jeg kan være i tvivl om det reelt, vil være at passe på dig selv, for jeg tror måske, at du vil gå og bekymre dig rigtig meget om hende alligevel..?
 
Men det kan måske være en måde for dig at lægge noget af ansvaret fra dig og måske motivere hende til at tage lidt mere ansvar for sig selv? Det kan også være at kontaktpersonen får et indblik i, hvor dårligt hun har det, hvis du ikke kommer og rydder op og tager opvasken? Kan du følge mig i det? Men det er en fin balance, hvornår man skal hjælpe og hvornår man skal trække sig – og det findes desværre ikke noget præcist svar på det, for det handler både om den der har brug for hjælp og den der er hjælperen..

En måde du måske også kan passe lidt på dig selv, er at du får mulighed for at tale med en psykolog – har du mon allerede fået tilbud om det på det opholdssted, du bor på? Det kan være rart at få lov til at sige alle frustrationerne højt og dermed få dem ud af din egen krop. De forsvinder ikke nødvendigvis af det, men det kan føles som en lettelse ikke at skulle bære dem alene. Nogle gange kan man også få nogle gode råd til, hvordan man kan støtte og hjælpe en person, som har det på den måde din kæreste har det i øjeblikket.

Hvis du har lyst til at tale med en anden end en psykolog, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen 116 111 og tale med én af rådgiverne der – og man må gerne ringe mange gange!

Jeg håber, at både du og din kæreste snart får det bedre!

Bedste hilsner fra
BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat