Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har alrid en trist føelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Jeg kan godt se, at du har haft det svært igennem mange år, og du skriver også, at du har fået hjælp til at snakke om alt det svære, men at det ikke altid har hjulpet dig.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du alligevel er kommet over det værste, nu da du er 12 år. Det er rigtig flot, at du er kommet så langt. Til lykke med det. Men nu står du over for nye vanskeligheder, fordi det, der først og fremmest plager dig lige nu er ærgelser over din fortid og bange anelser for din fremtid.

Jeg kan godt forstå, at du har det sådan, for din barndom har ikke altid været nem. Men hvis du vil prøve at hjælpe dig selv lidt, så tror jeg, det vil være en god ide at øve dig i at tænke på nutiden i stedet for fortiden og fremtiden.

Det er ikke nemt, men det kan lade sig gøre, hvis du vil, og hvis dine forældre evt. hjælper dig lidt, når det brænder på for dig.

Du kan f.eks. begynde at samle på ”gode øjeblikke” ved at skrive i en dagbog, hvad der har været godt for dig i dag. Hvad lykkedes for dig? Hvornår var du glad? Var du stolt over noget i dag?

Du kan også øve dig ved at bruge dine sanser, når ærgelserne eller de bange tanker kommer. F.eks. kan du lytte til de lyde, der er der lige nu, eller du kan bruge dine øjne meget opmærksomt ved at ”se” én ting ad gangen. På den måde kan du komme ind i nutiden og væk fra fortid og fremtid.

Ofte kan det også være en god idé at bruge sin krop, når bekymringerne melder sig. Løbe en tur, lave noget sport, så man afleder de tanker, man ikke gider at være optaget af...

Hvis du synes, det er for svært, er der måske mulighed for, at du igen kan snakke med nogen om din nye situation. Når du kigger tilbage har dine vanskeligheder jo ændret sig meget, og du er kommet videre med mange ting. Og nu står du med andre bekymringer, der måske skal vendes med en anden person.

Jeg håber og tror, at det lykkes for dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat