Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Græder over en serie?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige, der er træt af at være trist

Jeg kan godt forstå, at du bliver lidt bekymret over, at du føler dig afhængig af at se dine serier.
Når du fortæller om det i dit brev, tænker jeg, at serierne måske er en lille flugt fra din almindelige hverdag? Der er jo masser af både spænding, kærlighed, svigt og store følelser i de serier, og når du bliver påvirket så meget, som du fortæller, kunne det mon så også have noget at gøre med dit eget liv?

Jeg kender dig jo ikke, men jeg får lyst til at vide, hvordan din dagligdag fungerer. Hvordan har du det i din familie? Hvordan har du det i skolen og med venner? Er der sket noget for nylig i dit liv, som serierne minder om?
Keder du dig derhjemme?

Du fortæller, at du ikke ville sige noget til din mor, da hun spurgte. Måske skammer du dig lidt over dine følsomme reaktioner? Du skal vide, at folk reagerer meget forskelligt, når de ser film og serier. Nogle kan se de sværeste ting uden at blive påvirket, og andre er mere følsomme, og du hører jo nok til de følsomme.

Jeg synes, du skal tage imod din mors tilbud om at snakke med dig om det her. Jeg er ret sikker på, at hvis du får fortalt hende eller en anden person om dine tanker og bekymringer, vil det straks blive lidt nemmere at forholde dig til. Det er for svært at gå alene med.

Du foreslår selv, at sætte dig på ” afvænning”. Det synes jeg, er en god idé, som vil være nemmere at gennemføre, hvis du aftaler det med din mor eller en anden, du snakker med. Det ville måske også være en god idé at aftale, hvad du skal lave, når du ikke ser film og f.eks. aftale at være sammen med nogle andre.

Kærlig hilsen og held og lykke fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat