Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

gidder ikke mere!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S

Tak for dit brev, hvor du fortæller om hvor ubehageligt det er for dig at din bedstemor ryger meget. 

Jeg kan godt forstå, at du ikke bryder dig om at opholde dig i rum hvor der bliver røget meget.Jeg har talt med andre børn der siger det samme og selv voksne som selv ryger kan synes, at det lugter grimt og hos nogle svier det også i øjnene, så du er slet ikke alene om at have det sådan.

Det lyder som om, du er meget glad for din bedstemor og godt kan lide at besøge hende og hendes mand Finn, og jeg tænker at de også er glade for at du kommer, har jeg mon ret i det?

Du spørger om det skader at sidde i et røgfyldt rum og om det kan skabe en trang til selv at ryge. Det sidste tror jeg er meget forskelligt, nogle får trangen og andre gør ikke, men det er helt sikkert, at det ikke er sundt at opholde sig i meget røgfyldte rum. Sundhedsstyrelsen, det er dem som er den højeste sundheds- og lægemiddelfaglige myndighed i Danmark, skriver meget udførligt om at det ikke er sundt og at det kan være direkte skadeligt, du kan læse det de skriver her: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/sundhed/tobak/fakta/passiv-rygning 

Har din mor mon talt med din bedstemor om det? Eller kan det være, at du selv skal fortælle hende, at du ikke bryder dig om at sidde i lugten, at du syntes dit tøj lugter når du kommer hjem, og måske kan du også vise hende dit brev til os og det svar vi her har givet dig?

Jeg synes, det er rigtig modigt af dig at skrive til BørneBrevkassen og kunne godt tænke mig at at bede dig bruge modet igen ved at tage en snak med din bedstemor, ville du mon kunne det? Eller måske få din mor eller far til at hjælpe dig?

Jeg håber, at i får en god snak om det, så din bedstemor bliver opmærksom på hvordan du har det og måske vælger at ryge udenfor når du er der, så i stadig kan have glæde af hinanden og du fortsat har lyst til at besøge hende og hendes mand.

Jeg håber i får det løst sammen og vil ønske dig held og lykke

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat