Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fritidsaktivitet – Airsoft

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 19 år

Jeg kan godt forstå, at det er en problematisk situation for dig at stå i og lidt af et dilemma. Som jeg forstår det: Et dilemma mellem om du skal holde ved det, der interesserer dig, eller gå på kompromis og gå til en fritidsaktivitet, som måske ikke siger dig ligeså meget.

Du er som 19 årig myndig. Og dine forældre bestemmer derfor i princippet ikke over, hvad du laver i din fritid. Jeg kan dog godt forstå, at du gerne vil møde dem i deres krav, nu du bor hjemme. Måske også fordi du godt kan se det gode i at have en fritidsinteresse, hvor du både bevæger dig og er sammen med andre?

Ud fra dit brev fornemmer jeg, at du allerede har afprøvet mange ting og også gjort dig mange overvejelser. Derudover virker det til at være vigtigt for dig, at du både interesserer dig og kan stå inde for det, du bruger din fritid på. Det er alt sammen gode pejlemærker, du stolt kan holde fast i.

Men du oplever, at dine forældre på den ene side, vil have at du starter til en fritidsaktivitet, men ikke er enig med dig i, hvilken det skal være. Har du mon allerede snakket med dine forældre om, hvorfor de ikke er glade ved tanken om, at du skal gå til airsoft?

Jeg tænker, at en god snak, kan åbne op for hvad dine forældres bekymringer er ved airsoft, mens du også kan fortælle, hvorfor du finder det særlig interessant. Mange finder det også hjælpsomt at skrive et brev eller vise brevet her og mit svar, da det kan være lettere at forklare tingene på skrift. Du kan overveje, om det er noget for dig?

Du kan måske også foreslå dine forældre, at I tager ud at kigge på en airsoft-klub eller -bane sammen? Et kig på hjemmeside og/eller en snak med en træner eller instruktør, kan måske også være en hjælp?

Hvis dine forældre står fast, kan du overveje, om du skal afsøge alternativer, der minder om airsoft. Det kunne måske være forhindringsbane-løb, militær femkamp, rollespil, skydning, bueskydning eller mange andre ting. Måske kan du også finde interesse i en bestemt fritidsaktiviteter, hvis du finder en kammerat, du kan dele det med.

Jeg håber, at du i fællesskab med dine forældre kan finde frem til en løsning, der er tilfredsstillende for jer alle.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat