Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fortvivlet og forvirret

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15
Tak for dit brev. Jeg synes, det en god ide at skrive tankerne ned, hvis du kan mærke det er hjælpsomt, når de gør dig forvirret og bange. Det kan være en god måde at få dem lidt på afstand. Jeg synes også, det er rigtig godt, du har skrevet til os, for jeg kan godt høre, at du har det svært for tiden.

Du fortæller, at du for cirka et år siden virkede glad og havde overskud, men du opdagede, at du spillede en rolle. Du syntes ikke, du var ikke dig selv og besluttede, at du ville til at være den, du er udadtil. Det synes jeg, lyder rigtig stærkt af dig! Det er jo ikke et godt liv at gå og spille en anden, end den man er, og jeg synes, det var en meget moden beslutning du tog om, at du ville til at være dig selv. 
Men så begyndte tankerne at komme myldrende. Du fortæller ikke, hvad det er for nogle tanker der er ubehagelige..? Er der sket noget i dit liv, som er svært at tænke på..? Jeg kan forstå, at I må være flyttet fra København til Jylland, og at du ikke er glad for den flytning, er det rigtigt forstået..? 
Du fortæller, at du har mange tanker om din vægt. Du vejer 45 kg og synes at det er for meget. Jeg tænker, at det lyder som om at du vejer for lidt. Du skriver ikke hvor høj du er, men i din alder lyder 45 kg bestemt ikke af for meget. Du fortæller også, at du har forsøgt at gøre nogle venner opmærksom på, at du har det svært med din vægt, men de virker ligeglade.

Jeg tænker, at du måske også skulle snakke med en voksen om det. Det kunne f.eks. være sundhedsplejersken på skolen. Hun ved noget om vægt, og så kan hun også være rigtig god at snakke med om alt muligt andet.
Som jeg læser det, lyder det til, at I har nogle problemer i klassen omkring, hvordan I behandler hinanden. Når der er mobning, og der bliver talt grimt, er det et tegn på, at der er et problem, som har med hele klassen at gøre, eller måske især med pigegruppen..?

Jeg synes, det er jeres læreres opgave, at gøre noget ved det. Ved de mon godt, hvordan I taler til hinanden..? Kunne du mon gøre ham/ hende opmærksom på det..? Nu ved jeg ikke, hvor længe du har gået i den klasse, og om du har fået nogle gode venner der? Men hvis der er bare en enkelt, som du svinger godt med, så kunne hun eller han måske støtte dig i at få sat fokus på  klassens trivsel? - Det kan have stor betydning, hvis nogen bakker en op.

Lige nu er det jo blevet sommerferie, men jeg tænker, at der skal ske noget drastisk, hvis du skal gå i samme klasse efter ferien. Som regel er det sådan, at skolens kontor er åbent både første og sidste uge af sommerferien - så måske kunne du/ I kontakte kontoret allerede nu og høre om hvilken antimobbestrategi, der er på skolen, så der kan blive taget hånd om problemerne...

Men jeg får også den tanke, om det kunne være en ide for dig at skifte skole..? Du er 15 år, så du skal måske til at gå i 9. klasse? Det kunne også være at et efterskoleophold kunne være godt for dig - hvis det ellers er en mulighed..?
Du fortæller, at du har en rigtig god ven, som du elsker. Det er dejligt at høre. Du tør ikke at sige det til ham. Det kan også være rigtig svært at sige det, men måske kan han godt mærke det..? Evt. kunne du overveje at vise ham dit brev til BørneBrevkassen, det giver jo et meget fint indblik i, hvordan du har det...

Du beder om hjælp til, hvad du skal gøre for at få det bedre. Jeg tænker, at det for mig lyder som om, at du har brug for at tale med en eller flere voksne om dine tanker, både om det der går dig på, og om det du drømmer om skal ske...

Jeg kan forstå, at du er stolt af dine forældre. Kan du mon tale med dem om det her..? Eller kender du en anden voksen som er god at tale med? Jeg foreslog sundhedsplejersken på skolen til at tale om vægt, men måske kunne du starte med hende og fortælle hende om dine tanker også? Så kan hun måske hjælpe dig videre.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os på 116 111 og tale med en rådgiver på BørneTelefonen - det kan ofte være et godt sted at starte når man skal have overblik over ens muligheder.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat