Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For meget?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Amalie på 11 år.

Tak for dit brev til Brevkassen, det er godt du skriver hertil med din tvivl. Nogle gange er det sådan, at man kan spekulerer og spekulerer helt vildt, uden rigtigt at kunne finde noget svar nogle steder.

Måske kender du den følelse, eller noget i den retning?

Det er rigtigt flot af dig, at du selv har prøvet at søge viden om dit spørgsmål på nettet. Nogle gange kan det være svært, at finde rundt i alle de oplysninger, der er på nettet.

Det er sådan, at din krop selv sørger for, at få de vitaminer og alt sådan noget, som den har brug for. Alle de ting får den fra den kost du spiser og det du drikker. Derfor er det vigtigt at du også får mad og vand i en fin balance. Når man er 11 år er det almindeligt med 1 liter til 1.5 liter væske, helst ikke fra saft og sodavand - heller ikke de sukkerfrie. De indeholder nemlig kunstige sødemidler, som ikke gode for dig i så store mængder.

Så du har helt ret i, at det er ret meget du drikker hver dag. Derfor vil mit bedste råd til dig være; at fortælle det til din mor eller far eller sundhedsplejersken på din skole. Jeg tænker det vil være rigtig godt, at du kommer til lægen, så lægen kan undersøge, hvorfor du er så tørstig. Måske drikker du så meget, at du ikke har plads i maven til mad. Så du ikke føler sult og derfor ikke får mad og de vitaminer, der er i maden. Derfor er det heller ikke godt for dig at drikke så meget.

Jeg ikke kan give dig svar på, om din krop har nogen grund til, at du pludselig er begyndt at drikke meget vand og sodavand. Det er derfor jeg foreslår dig at nævne det for de voksne. Måske kan du lige vise dine forældre, at du har skrevet herind til, samtidig med du viser dem mit svar til dig.

Lige nu er der sommerferie i skolerne, men efter sommerferien, når skolen igen er i gang, kan du også snakke med din skoles sundhedsplejerske. Det kan være at der er andre ting, du har brug for at snakke med hende om?
 
Mit bedste råd vil være, at du skal lægen og snakke om, hvornår du begyndte at drikke meget og hvad du spiser i løbet af en dag. Lægen kan finde ud af, om du får de vitaminer og mineraler gennem maden, som din krop har brug for. Derfor er det vigtigt, at du får kigget på det hos lægen.

Du er også meget velkommen til at ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver.
 

Mange Kærlige hilsner

BørneTelefonen.

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat