Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

følelser?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år
Tak for dit brev, hvor du beskriver nogle episoder fra dit liv, som nu får dig til at tænke på, om dine tanker mon er normale eller om du er sindsyg. Som jeg forstår det, undrer du dig allermest over, at du ikke elsker nogen - og du tvivler på, at det er normalt. - Det, håber jeg, er rigtig forstået..?

Når jeg læser dit brev, så tænker jeg, at du er en pige, der i en lang periode af dit liv har haft det svært. Og derfor er det heller ikke så underligt, hvis du nu er i en periode i dit liv, hvor tankerne kører rundt i dit hoved. Det er også naturligt, at man efter lang tids pres slet ikke har overskud til at elske nogen.

Jeg tror ikke, det betyder, at du aldrig kan komme til at elske nogen. Til gengæld tror jeg, at du har brug for noget ro og for at få det bedre selv, før der bliver plads til forelskelse og plads til at engagere dig følelsmæssigt i andre. Og måske har du brug for noget hjælp til det..?

De fleste mennesker ændrer og udvikler sig gennem deres liv. Da du var mindre, var temperamentet voldsomt, når du blev presset, men det har du sidenhen fået styr på. I dag reagerer du på andre måder, og om 5 år har du sikkert andre strategier til at klare dig, når du er i svære situationer.

Jeg kan forstå på dig, at du tidligere har gået hos en psykolog, men at det ikke var brugbart for dig. Vi er jo alle forskellige og der er ikke noget underligt i, at den første psykolog du har talt med, ikke var i stand til at hjælpe dig. Det sker faktisk ikke så sjældent.

Måske kunne du overveje, om ikke det ville give mening at prøve en anden psykolog? Psykologer er jo forskellige, og det er vigtigt, at man har tillid til sin psykolog - ellers så virker det sjældent særlig godt. (Forskningen viser, at forholdet til psykologen er vigtigt, hvis man skal udvikle sig af terapien.)

Jeg tænker, at en pige som dig, som faktisk har klaret at holde sit temperament nede (selvom det engang var voldsomt, og som har kæmpet mod en depression), har en indre styrke, som er ganske stor. - Også selvom det måske ikke altid føles sådan.?
 
Jeg går ud fra, at du skrev til BørneBrevkassen, fordi du har et ønske og et håb om, at dit liv kan forandre sig, så du får det bedre. Og det tror jeg, godt det kan.

Men jeg tror ikke, det vil være nok for dig bare at få et svar fra vores BørneBrevkasse... Jeg tror, det vil være en rigtig god ide, hvis du også prøver at søge noget hjælp, som er lidt mere direkte end den hjælp, vi kan give dig i et brevkassesvar. Kan du mon finde mod og styrke til det?

Jeg synes, det lyder som om, at du og din familie måske kunne have brug for at få kommunen til at undersøge, hvordan den kan hjælpe dig/ jer. Hvis du er enig i det, så kan du - hvis du har lyst - få en bisidder fra Børns Vilkår, som kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen ,og som kan hjælpe dig med at sikre, at kommunen giver dig den støtte, som du har brug for. (Læs evt. mere om muligheden for at få en bisidder her >> eller ring evt. til til BørneTelefonen på 116 111, hvor du anonymt kan tale med en rådgiver om det - og din situation i øvrigt.)

Knus fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat