Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Et stort kaos!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Jeg er glad for, at du har skrevet ind til os, for jeg kan godt læse på dit brev at det er mange ting du går og tænker over.

Du skriver om mange forskellige ting i dit brev, så nu tager jeg fat i nogen af dem, og håber at det var noget af det du gerne ville have hjælp til, ellers er du mere end velkommen til at skrive herind igen.

Når man er lige omkring din alder, begynder der at ske en helt masse med en. Ens krop forandrer sig, man begynder at få bryster, menstruation og hår diverse steder. Men derudover begynder man også at blive mere bevidst om, hvem man selv er, og man eksperimenterer lidt med hvad man kan li’ og hvad man ikke kan li’.

Du fortæller, at du bliver mobbet fordi dem i din klasse synes dit tøj er grimt. Jeg synes det er rigtig flot, at du har fundet en tøjstil, som du synes om, og at du står ved det, selvom det er noget, der er lidt anderledes end det, som alle andre går i.

Du skriver ikke, om du har prøvet at snakke med nogen om, at du bliver mobbet, men faktisk er det sådan, at det er en del af din klasselærers job at sørge for, at alle i klassen har det godt. Så jeg tænker, at det måske kunne være godt at snakke med ham eller hende om det..?? Det er også sådan, at alle skoler har noget der hedder en mobbepolitik. Det er en slags regler for, hvordan man skal opføre sig overfor hinanden og hvad man skal gøre, hvis der er nogen der bliver mobbet. Så du kunne måske også undersøge hvordan mobbepolitikken er på din skole..??

Jeg tænker, at der sker rigtig meget inde dit hoved lige nu, som kunne være godt for dig at snakke med nogen om. Du skriver, at alt bare er kaos inde i dit hoved, og det kan ikke være særlig rart. Du skriver, at du har nogle gode veninder på nettet, så måske du kan snakke med dem om det, eller måske en lærer eller sundhedsplejersken på skolen..? Du virker meget moden af din alder og er rigtig god til at formulere dig, så måske du kan skrive det ned i et brev, eller måske bare bruge det brev. som du har sendt herind til os..?

Når du skriver, at du har så tunge tanker, at du har skadet sig selv og overvejet selvmord, bliver jeg bekymret for dig og tænker, at du nok har brug for hjælp fra en voksen, som kender til at have så svære tanker. Det tænker jeg, at en voksen tæt på dig måske kunne hjælpe dig med at finde frem til, hvis du kunne fortælle vedkommende om, hvordan du har det...?

Hvis det er svært at fortælle en voksen, du kender, kan du også prøve at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge UngeChatten og snakke med en af de søde rådgivere, som er klar til at lytte til alle dine tanker.

De bedste hilsner,

BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat