Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er ikke den person jeg vil være

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M. på 13 år.

Tak for dit brev. Du er god til, at beskrive dine tanker på en præcis og reflekteret måde. Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende at have de følelser, som du beskriver. Ud fra dine beskrivelser af hvordan du har og har haft det, tænker jeg, at der er noget der ikke er som det skal være. Ingen skal gå rundt og have det så dårligt, som du skriver.

Først vil jeg sige, at rigtig mange unge i din alder er i tvivl om hvem de er, eller vil være. I din alder er man ved, at skabe sin identitet og finde ud af hvad man gerne vil her i livet. Det er store spørgsmål, som det tager tid at finde svar på. Det lyder som om, at du gennem din dagbog, har fundet en rigtig god måde at håndtere dine tanker og følelser på. 

Det kan være svært at vide hvem man er, og hvordan man finder ud af det. Noget af det, der siger noget om hvem man er, er hvad man gør og hvilke valg man træffer. At du vælger, at skrive her til Brevkassen og håndtere svære tanker og følelser, ved at skrive dagbog, fortæller noget om, at du er en person som kan finde ud af, at handle på de ting der er svært i livet. Samtidigt er dit brev rigtig godt skrevet, hvilket også siger noget positivt om dig.  

Du skriver, at du i dine drømme har et billede af hvilke sider ved dig selv, du godt kan lide og vil have træder mere frem. Det lyder som nogle positive personlighedstræk, og det er fint at vide, hvilke sider af sig selv, man gerne vil have skal træde mere frem. Jeg synes dog også, at det virker som om, at du forventer meget af dig selv. Der er ikke nogle mennesker, som kan være helt som de gerne vil hele tiden. Måske du kunne øve dig i, at stille lidt færre krav til dig selv? Hvis man bliver skuffet over, ikke at kunne leve op til sine mange, høje krav, kan det gøre én både vred, ked af det og følelseskold.

Det er helt okay, at prøve nogle forskellige ting af, ift. at finde ud af hvem du er og gerne vil være. I din alder kan det være med til, at skabe en forståelse af hvem man er. Du kan prøve forskellige ting af; f.eks. fritidsinteresser, tøj, musik osv. Måske du kunne dyrke din skrivning noget mere? Det har du ihvertfald evner indenfor.

Det vigtigste er, at du laver det du kan lide at lave, fremfor at forsøge at ændre dig selv. Det tager tid at finde ud af hvem man er og gerne vil være. Du har bestemt ikke travlt, selvom det måske føles sådan. Tag dig god tid og mærk efter hvad du kan lide, og hvordan du finder dig bedst tilpas med dig selv. Hvis du har brug for, at tale mere om det, har du altid mulighed for, at kontakte BørneTelefonen og tale med en rådgiver der også.

Jeg håber det bedste for dig.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat