Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En god fantasi?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære person på 15 år,

Tak for dit brev, som ikke er spor fjollet. Tit er det sådan, at hvis man har meget inde i hovedet, hjælper det at sige det højt eller skrive det ned, så det kommer ud af hovedet. Derfor er det også super godt, du har skrevet til BørneTelefonen.

Vi har alle sammen små dialoger og fantasier inde i hovedet, det er helt normalt. Men hvis fantasien kommer til at fylde mere end den sunde fornuft , er det vigtigt, at man får lidt hjælp, nogle handle anvisninger, man kan gribe til, når fantasien tager for meget plads. Jeg tænker, at det er det, som du har brug for lige nu.

Du og andre kan have ret i en god fantasi er helt normalt, men hvis man føler det hæmmer ens liv, så har man brug for lidt hjælp. Du er selv inde på, det kan være svært at snakke om svære følelser og tanker, og det især er når noget er svært den indre film kører og netop derfor tænker jeg du kan have brug for lidt hjælp til at handle på følelserne og tankerne, så du får fornemmelsen af, det er dig der styrer det. Og en måde er at få snakket med nogle om præcis hvordan du har det. 

Kunne du fortælle dine forældre, hvordan du har det, så kunne I sammen gå til lægen og få den hjælp, du har brug for. Lægen vil vide, hvad for en hjælp, der er bedst for dig, og det finder han ud af ved at stille dig en masse spørgsmål, og måske skal du udfylde et skema. Det er ikke i orden, at du skal være alene med alle de tanker og ikke have det godt. Du har nu taget det første skridt til at få hjælp. Det er bare så flot af dig, og det mod skal du holde fast i. Det er lidt øv, jeg ikke lige kan sige en sætning til dig, der får det hele til at gå væk, men jeg håber, du holder fast, så du kan få den hjælp, du fortjener.

Måske har du allerede forsøgt at sige lidt til dine forældre, men forældre skal nogle gange høre tingene mange gange, før de forstår, at de unge har brug for hjælp. Tit er det fordi forældre ikke helt ved, hvad de skal stille op med deres unge, når de ikke har det godt. Det kan være, at dine forældre kunne have lyst til at ringe til Forældretelefonen  35 55 55 57 og få nogle råd til, hvordan de støtter dig bedst.

Du er også altid meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat