Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

det bliver værre…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Tak for dit brev. Godt at du har skrevet. For puha, det må have været hårdt for dig med alt det, du har været igennem.

At have en mor som er syg af kræft og at få at vide at kræften er livsfarlig, som du skriver, er nok en af de værst tænkelige beskeder, man kan få som ung. For selvfølgelig vil du gerne beholde din mor, som alle andre unge og gøre hende stolt, som du skriver - det er helt naturligt.

Har du mon talt med en voksen om din mors sygdom igennem de sidste 3 år? Det er lang tid at gå og have en mor, der er syg. Selvom jeg godt ved, du måske ikke tænker på det hele tiden, så er det alligevel - tror jeg - noget der har fyldt i dine tanker.

Du skriver selv, at du har tænkt på en psykolog, og det, tænker jeg, er en rigtig god ide. Jeg ved godt, at du før har forsøgt at få hjælp af din lærer, men ikke rigtigt blev forstået. Kunne det tænkes, at der var en anden voksen, som du har tillid til, en som kunne hjælpe dig med at få fat i en psykolog? Måske én i din familie, en venindes mor, sundhedsplejersken på skolen, din læge eller en helt anden..?

Når man har forældrer, som er syge af kræft, har de i Kræftens Bekæmpelse forskellige tilbud, som måske kunne være en hjælp til dig, de har også psykologer. Men det er alt sammen noget, som du skal have hjælp til af en voksen. Det er ikke i orden, at du skal være alene med alle de følelser og faktisk har voksne pligt til at hjælpe dig, hvis du fortæller dem, hvordan du har det. 

Du fortæller, du skriver sange, når du er alene på værelset. Det synes jeg lyder som en rigtig god ide, og kan nogle gange hjælpe, hvis man ikke har det godt, for så kommer alle de dårlige tanker, man har, ud af hovedet. Selvom problemerne ikke forsvinder, kan det alligevel somme tider godt lette lidt på ens følelser.

Jeg kan godt forstå, du er træt af livet, som du skriver. Det er voldsomme ting, du har oplevet, og det kan være svært at overskue, hvornår tingene bliver gode igen og så tænker jeg, at tanken om selvmord kommer til dig. Men det er dejligt at læse, at du vælger livet og kæmpe det for, det er super og den fightervilje skal du holde fast i, selvom jeg ved, at det kan være svært.

Der er så mange ting i dit liv og inde i dit hoved, som jeg ikke tror, går væk af sig selv. Derfor er det vigtigt, at du finder en voksen. hvis ikke du kan komme i tanke om en, kan det måske hjælpe dig at ringe til BørneTelefonen 111 116, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Held og lykke fra BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat