Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Corona

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år                                                                                                                                                                                                28.4.20

Mange tak for dit brev. jeg kan godt forstå, det er rigtig hårdt, at du ikke må se din nye kæreste. Vi hører fra mange børn, at den her corona-tid er rigtig svær, så du er ikke alene.

Det er helt forståeligt, at du gerne vil være sammen med din kæreste. Faktisk må I gerne være sammen, hvis ingen af jer er syge. I må også godt kysse og kramme.

Men hvis en af jer bliver syge, skal i blive hjemme hver for sig, indtil i er sikre på, at der er gået to døgn, hvor i ikke har flere symptomer som fx hoste eller forkølelse.

Der er rigtig mange forskellige råd og anbefalinger hele tiden. Og det kan være svært at finde rundt i, hvad man må og ikke må. Jeg tænker, at din mor bare ønsker at passe på dig (og andre). Måske du sammen med din mor kan læse BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus. De er lavet i samarbejde med sundhedsstyrelsen, og der står netop, at du gerne må ses med din kæreste, så længe ingen af jer er syge.

Jeg håber, at du får taget en god snak med din mor. En måde at starte snakken kan være ved at vise hende dit brev til BørneTelefonen og mit svar til dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Dette er et svar, som handler om coronavirus eller om problemer, som har med coronavirus at gøre. På BørneTelefonen gør vi os umage for at følge med i viden og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Du kan også selv se mere hos Sundhedsstyrelsen her: https://www.sst.dk/da/corona

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at dette svar kan være forældet. Det betyder at det, der står i svaret, måske ikke helt passer med, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler nu. Der står en dato øverst på svaret, så du kan se, hvornår det er fra.

Vi gør os også umage for at opdatere BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus. Dem finder du her: BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat