Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

autist uden forståelse udefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Skytten

Tak for dit brev, hvor du beskriver, at du altid er blevet mobbet fordi du fik kramper og havde en masse viden om noget de andre i klassen ikke helt kunne følge med i. Det lyder ikke til, at det har været helt nemt for dig i skolen, når de fleste har svært ved at forstå hvad det handler om.

Det er flot, at du har selv har fortalt om, og har prøvet at få folk til at forstå hvad autisme og epilepsi går du på. Du lyder til at være en stærk og klog pige.
 
Jeg håber, at der har været og stadig er nogle voksne som sørger for, at der er en mobbepolitik på din skole - at, dine lærere har hjulpet jer elever med trivsel i klassen, fx ved at tale om forskelligheder, og om at respektere og acceptere, at vi sagtens kan være sammen selvom vi ikke er helt ens.  

Det er dejligt at du har venner, og jeg kan godt forstå, at du har brug for at tale med nogen unge som selv har epilepsi eller autisme - det er bare lettere at forstå hinanden uden at skulle forklare sig.

Jeg har fundet to foreninger, som begge har noget for unge og hvor der muligheder for mødes eller skrive sammen i et forum.
Den ene er Landsforeningen Autisme, du kan ringe til dem på 70 25 30 65,  eller klikke ind på deres hjemmeside her:  

http://www.autismeforening.dk/default.aspx

 Foreningen har et tilbud til børn og unge som kaldes BUM. Det er Landsforeningen Autismes tilbud til børn og unge, der gerne vil have et frirum, hvor det at have autisme er helt almindeligt. Der er også et medlemsblad som du kan læse on-line direkte på hjemmesiden.  

Den anden forening er Dansk Epilepsiforening, dem kan du ringe til på 66 11 90 91, eller klikke ind på deres hjemmeside her:

http://www.epilepsiforeningen.dk/

  På deres hjemmeside er der bl.a. et samtaleforum hvor du kan logge dig ind som medlem, og tale med andre unge. Der er også andre muligheder for at tale med andre unge, som du kan læse mere om på hjemmesiden.

Udover de danske hjemmesider findes der også hjemmesider og foreninger fra andre lande. Fx er der en meget berømt amerikansk kvinde og professor Temple Grandin, som også har et autistisk syndrom. Hun har sin egen hjemmeside

www.TempleGrandin.com

 og der er lavet en film, om hende og hendes liv, som hedder 'Temple Grandin'. Jeg synes, det er en fantastisk film, og en god hjemmeside hun har....måske kan du også få glæde af hendes hjemmeside?  

Jeg håber, at du kan bruge det to foreninger til at få kontakt til unge, som du får glæde af at tale med.
Du er velkommen til at skrive igen, og gerne ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116 111, eller logge på Chatten hvis du har lyst til at tale med rådgiver?

Held og lykke fra

BørneBrevkassen 
 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat